Menu
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurist til Center for Energieffektivisering

Energistyrelsen

Storkøbenhavn
Oprettet:
13-05-2019
Udløber:
27-05-2019

Har du lyst til at bidrage til den grønne dagsorden og til at sikre konkrete energieffektiviseringer i dansk erhvervsliv, - så er jobbet som jurist i Energistyrelsens Center for Energieffektivisering måske noget for dig. Du må meget gerne have erfaring med forvaltningsret, og du trives med forskelligartede juridiske processer og komplekse juridiske sager med mange interessenter.


Om jobbet
Energistyrelsen søger en stærk jurist, der kan sikre korrekt forvaltning af tilskud til Danmarks mest elintensive produktionsvirksomheder samt kontrollere virksomhedernes overholdelse af EU-krav om gennemførelse energisyn. Du vil som vores nye jurist være med til at sikre, at vi træffer korrekte afgørelser om tilskudsberettigelse og lever op til EU-statsstøtteretten.


Stillingen er forankret i erhvervs- og analyseteamet. Erhvervs- og analyse teamet varetager bl.a. drift og udvikling af tiltag til reduktion af energiforbrug i erhvervslivet, implementering af Energieffektiviseringsdirektivet, sekretariatsbetjening af Energisparerådet samt tværgående analyse af effekt og potentialer for energieffektivisering i Danmark. Du kan læse mere om opgaverne på www.ens.dk.

Du vil som jurist have et selvstændigt ansvar for vurdering af en lang række juridiske aspekter, herunder i forhold til eksisterende retsgrundlag, forvaltningsretlige afgørelser og statsstøtte. Du vil i jobbet arbejde tæt sammen med centerets øvrige jurister samt fagligt dygtige generalister og ingeniører.

Jobbet indebærer et tæt samarbejde med erhvervslivet, herunder større virksomheder og interesseorganisationer i forbindelse med konkrete sager.

Du vil møde en travl hverdag, hvor du vil få afvekslende opgaver, stort ansvar, og hvor du vil få dine faglige kompetencer i spil.

I Energistyrelsen har vi fokus på at skabe et lærende miljø, hvor sparring og kompetenceudvikling er højt prioriteret. Vi har en uformel omgangsform, godt kollegaskab og lægger endvidere vægt på at være en familievenlig arbejdsplads med fleksible arbejdstider. Energistyrelsen har desuden et stærkt juridisk netværk på tværs af hele styrelsen.


Om dig
Vi søger en juridisk profil med interesse for og gerne erfaring med forvaltningsret. Kendskab til statsstøtteregler er en klar fordel, men ikke en betingelse. Du er nyuddannet eller har et par års erfaring, gerne fra anden myndighed.

Vi lægger derudover vægt på, at du:

  • har erfaring med og/eller interesse for at arbejde sammen med andre faggrupper herunder ingeniører, andre jurister og økonomer
  • er ansvarlig, selvstændig, professionel og løsningsorienteret med blik for fremdrift i sagerne
  • har gode samarbejdsevner og lyst og evne til at indgå i tværfagligt samarbejde med eksterne og interne parter
  • har gode formidlingsevner i skrift og tale og kan formidle komplekse problemstillinger på en let forståelig måde


Om os
Energistyrelsen har ansvaret for hele energisektorens værdikæde fra energiproduktion, herunder efterforskning og indvinding, energiforsyning til energiforbrug, energieffektivisering og besparelser samt energiøkonomi og teknologiovervågning. Vi har også ansvaret for at understøtte den økonomiske effektivisering af forsyningssektoren, som foruden energi omfatter vand, affald og telekommunikation, herunder brugerforhold, forsyningspligt og statistik på teleområdet samt regulering af vandforsyning og håndtering af affald.

Energistyrelsen varetager Danmarks interesser på energi-, og forsyningsområdet i EU og søger gennem målrettet samarbejde med enkeltlande og internationale institutioner at udbrede de danske erfaringer med energiomstillingen til gavn for danske eksportvirksomheder.

Center for Energieffektivisering har ansvaret for udvikling og implementering af den danske energieffektiviseringspolitik og varetager danske interesser i EU.
Centeret består af 45 medarbejdere og fire formelle teams. Centeret ledes af to kontorchefer.

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og er en styrelse under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Der er cirka 500 årsværk beskæftiget i Energistyrelsen.

Du kan læse mere om os på www.ens.dk eller se vores film her.


Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning sker som fuldmægtig i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten.
Ansættelsesområdet er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til teamleder Müzeyyen Boztoprak, telefon 33 95 43 58.

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.


Ansøgning
Du søger via www.ens.dk/job. Benyt knappen "Søg stillingen" i forbindelse med stillingsopslaget.
Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest 27. maj 2019.

Samtaler forventes afholdt i løbet af juni måned med tiltrædelse 1. august 2019.

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at besvare en case i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

Praktisk information
Oprettet:
13-05-2019
Udløber:
27-05-2019
Kviknummer:
LJA-73334914
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområder:
Kontor og administration,
Økonomi,
Jura og retsvæsen,
Offentlig administration
Beliggenhed