Menu
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Institut for Kommunikation og Kultur, Afdeling for Nordiske studier og Oplevelsesøkonomi, søger videnskabelige assistenter til forskningsprojektet Infrastructuralism, om dansk sprogvidenskabelig strukturalismes historie

Aarhus Universitet

Østjylland
Oprettet:
14-03-2019
Udløber:
29-03-2019

Stillingerne er til besættelse fra 1. maj 2019 eller snarest muligt herefter, foreløbig for 1 ½ år, men med mulighed for forlængelse forudsat bevilling.

Den ugentlige arbejdstid er op til 37 timer som tilrettelægges i samarbejde mellem den eller de ansatte og forskningslederen lektor Henrik Jørgensen, AU.

Om projektet Infrastrukturalisme
Projektet skal etablere en forskningsinfrastruktur med en brevregistrant og digital udgivelse af brevvekslingen mellem forskellige af det 20. århundredes vigtigste danske sprogforskere, de såkaldte strukturalister, primært Louis Hjelmslev og kredsen omkring ham. Projektet udføres i et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Det Kongelige Bibliotek og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.

Om stillingen som videnskabelig assistent
Som videnskabelig assistent ved projektet vil din hovedopgave være at indgå i forskergruppen som foruden forskningslederen (lektor, dr. phil. Henrik Jørgensen, AU) tæller postdoc’erne Lorenzo Cigana og Viggo Bank Jensen. Arbejdsstedet vil i første omgang være et særligt kontor som projektet har fået stillet til rådighed af Det Kongelige Bibliotek i København for at gennemgå samtlige arkivalier.

Opgaverne vil strække sig fra klassificering af alle breve fra og til Louis Hjelmslev og efterfølgende indtastning af udvalgte breve og andet uudgivet materiale til at opspore rettighedshavere og at samarbejde med forskere fra Københavns Universitets Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Center for Sprogteknologi, om hvordan infrastrukturen skal tilrettelægges så forskere fra hele verden kan få glæde af den. Alt dette kræver et godt kendskab til den danske strukturalisme, især dens terminologi og kontaktflader, kombineret med erfaring fra andet korpusarbejde og stor filologisk akkuratesse.
Har du det ikke i forvejen kan du erhverve begge dele i løbet af ansættelsen.

Ansøgerens kvalifikationer

  • Du har en kandidatgrad i dansk eller lingvistik eller en anden form for sprogvidenskab
  • Du har lyst til at arbejde konkret med videnskabshistoriske kilder
  • Du har kendskab til sprogvidenskabelig terminologi
  • Du har evt. erfaring fra tidligere ansættelser med opmærkning af tekster
  • Du arbejder selvstændigt og struktureret og har nemt ved at indgå i samarbejdsrelationer
  • Du er nøjagtig og omhyggelig.

Yderligere oplysninger
Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte projektleder, lektor. dr. phil. Henrik Jørgensen, norhj@cc.au.dk, tlf. 87 16 31 67.

Formalia
Faculty of Arts henviser til bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter (Ansættelsesbekendtgørelsen)

Ansættelse sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC Vedrørende kvalifikationskrav og stillingsindhold henvises til stillingsstrukturnotatet

Vedrørende ansøgning og bilag hertil henvises til vejledning for ansøgere til videnskabelige stillinger ved Arts.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Faculty of Arts
Arts er et af fire hovedområder på Aarhus Universitet.
Arts bidrager til Aarhus Universitets forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelser.
Med omkring 500 videnskabelige medarbejdere, 260 ph.d.-studerende, 10.500 bachelor- og kandidatstuderende samt 1.500 studerende på efter/videreuddannelse udgør Arts et stærkt og mangfoldigt forsknings- og uddannelsesmiljø.
Arts består af Institut for Kommunikation og Kultur, Institut for Kultur og Samfund, Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse, Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier. Enhederne huser hver især stærke fagmiljøer og danner udgangspunkt for interdisciplinær forskning og uddannelse.
Fagmiljøerne og uddannelserne på Arts indgår i internationale samarbejder og har et fælles mål om at bidrage til udviklingen af viden, velfærd og kultur i interaktion med det omgivende samfund.

Læs mere på www.arts.au.dk


Om Aarhus Universitet
Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 39.000 studerende og 8.000 medarbejdere (årsværk) med en årlig omsætning på 6,6 mia. kr. Læs mere på www.au.dk

Ansøgningsfrist:
29. marts 2019

 

Praktisk information
Oprettet:
14-03-2019
Udløber:
29-03-2019
Kviknummer:
LJA-71571776
Jobtype:
Deltid
Arbejdsområder:
Forskning og udvikling
Beliggenhed
Lignende job
Banedanmark, Carsten Niebuhrs Gade 43
Storkøbenhavn
Banedanmark, Carsten Niebuhrs Gade 43
Storkøbenhavn
Banedanmark, Carsten Niebuhrs Gade 43
Storkøbenhavn
Banedanmark, Carsten Niebuhrs Gade 43
Storkøbenhavn
Banedanmark, Carsten Niebuhrs Gade 43
Storkøbenhavn