Menu
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Juridiske konsulenter

Folketingets Ombudsmand

Storkøbenhavn
Oprettet:
11-01-2019
Udløber:
31-01-2019

Folketingets Ombudsmand søger chef- og specialkonsulenter pr. 1. april 2019

Som følge af oprettelsen af et nyt fagkontor søger vi dygtige juridiske konsulenter. En eller flere af disse vil få funktion af souschef.

Vi tilbyder et stærkt juridisk miljø, hvor du kan beskæftige dig med alle områder inden for den offentlige forvaltning og sparre med dygtige og engagerede kolleger.

Vi forventer, at du er en meget dygtig jurist og både evner at gå i dybden med sagerne, være effektiv og formidle dine resultater. Du skal være klar til at indgå i alle ombudsmandens fagområder og indstillet på at rokere mellem områderne.

Om jobbet
Som juridisk medarbejder behandler du især klagesager og sager rejst på ombudsmandens eget initiativ. Bliver du placeret i Tilsynsafdelingen eller Børnekontoret, vil det også høre til dit arbejde at tage på tilsynsbesøg og følge op på besøgene.

Ansættes du som souschef, indgår du desuden i et ledelsesteam på to-tre personer. Vores souschefer er typisk stedfortrædere for områdechefen og indgår aktivt i den daglige ledelse af området.

Du vil som souschef bl.a. skulle overreferere områdets medarbejdere, deltage i den indledende visitation af indkomne sager og medvirke til at sikre fremdrift i områdets arbejde.

Vores rokeringsordning betyder, at du løbende får styrket og udviklet din faglighed.

Om dig
Du skal have

 • en uddannelse som cand.jur. med gode teoretiske kundskaber
 • evne til at arbejde på et højt fagligt analytisk niveau og en sikker fornemmelse for de væsentlige juridiske problemstillinger i sagerne
 • relevant erfaring, f.eks. fra forvaltningsmyndigheder, domstolene eller advokatbranchen
 • særlig interesse for offentlig ret
 • lyst til at fordybe dig i forvaltningsret, men også fornemmelse for, hvornår det skal gå stærkt
 • evne og lyst til at indgå i et samarbejde med dygtige og engagerede kolleger.

Ombudsmandsinstitutionen som arbejdsplads
Vi lægger vægt på, at
 • vores arbejde er af højeste faglige kvalitet
 • omgangstonen er god
 • der er dygtige medarbejdere på alle poster, og at alle yder deres bedste
 • relationen mellem medarbejdere og ledelse er baseret på tillid
 • der er plads til at skabe balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Du kan læse mere om ombudsmands-institutionen på vores hjemmeside.

Vi tilbyder
Hos Folketingets Ombudsmand lægger vi vægt på, at medarbejderne udvikler sig fagligt og personligt i det daglige arbejde ved deltagelse i eksterne og interne kurser og seminarer og ved selv at holde foredrag og undervise.

Arbejdstiden er 37 timer ugentlig, og vi har flekstid og fleksible forhold i øvrigt, hvor vi bl.a. tilbyder hjemmearbejdsplads.

Løn- og ansættelsesvilkår
Lønnen fastsættes efter overenskomsten mellem DJØF og Folketingets Ombudsmand. Stillingerne indplaceres som special- eller chefkonsulent afhængigt af dine kvalifikationer. Den samlede månedsløn inkl. tillæg forventes at udgøre i alt mellem 47.500 kr. og 54.300 kr. ekskl. pension
(1. oktober 2018-niveau).

Ansøgning
Du sender din ansøgning samt CV, bachelor- og kandidatbevis, karakterudskrifter og andre relevante bilag til job@ombudsmanden.dk eller ovenstående adresse.

Ansøgningen mærkes ”Konsulent”.

Ansøgningen skal være modtaget senest den 31. januar 2019 kl. 12.00.

Hvis du vil vide mere om stillingerne, kan du kontakte vicedirektør Lise Puggaard på telefon 33 13 25 12.

Ombudsmanden er valgt af Folketinget. Han skal bidrage til, at forvaltningen handler lovligt og følger god forvaltningsskik. På den måde beskytter han borgernes rettigheder i mødet med myndighederne. Ombudsmanden kan kritisere og henstille til myndigheder at ændre deres afgørelser. Hvert år behandler ombudsmanden cirka 5.000 klager, især fra borgere, der mener, at en myndighed har begået fejl. Ombudsmanden tager også selv sager op, for eksempel efter omtale i medierne, ligesom han ofte er på tilsyn i blandt andet fængsler og på psykiatriske afdelinger. Cirka 110 medarbejdere er ansat hos Folketingets Ombudsmand.

 

Praktisk information
Oprettet:
11-01-2019
Udløber:
31-01-2019
Kviknummer:
LJA-69555222
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområder:
Kontor og administration,
Offentlig administration
Beliggenhed