Menu
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Dygtig jurist med interesse for cirkulær økonomi

Miljøstyrelsen

Fyn
Oprettet:
06-03-2019
Udløber:
21-03-2019

Miljøstyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet og den danske myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til beskyttelse og benyttelse.

Miljøstyrelsen er landsdækkende, og den har ca. 900 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 440 arbejdspladser flytter nu til Odense. Vi skal opbygge en helt ny organisation, der bygger på et stærkt fundament fra den nuværende styrelse, og hvor nye medarbejdere blander sig med erfarne medarbejdere. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads, der er en af statens bedste og det er ambitionen at gøre det samtidig med, at vi har øjne, ører og hænder på natur og miljø i Danmark.

Opgaver i enheden og organisering
Cirkulær Økonomi og Affald løser opgaver vedrørende forebyggelse og genanvendelse af affald, affaldshåndtering og regulering på jordforeningsområdet. Det gør vi ved at fortolke og vejlede i de regler, der findes på affaldsområdet og implementere regeringens handleplaner og strategier på området. I øjeblikket er vi i fuld sving med at implementere regeringens strategi for Cirkulær Økonomi og Plastikhandlingsplanen. Samtidig med det har vi også et stort fokus på at implementere de seks nye affaldsdirektiver, der skal være på plads i dansk ret i sommeren 2020. I Miljøstyrelsen har vi et særligt ansvarsområde for den del, der vedrører affaldsdata.

I Cirkulær Økonomi og Affald er vi ca. 50 medarbejdere. Vi er to kontorchefer og tre funktionsledere.

Dine opgaver og kompetencer
Vi søger en engageret og dygtig jurist, der kan stå for vejledning og fortolkning af reglerne i affaldsbekendtgørelsen og restproduktbekendtgørelsen. De to bekendtgørelser understøtter bl.a. forebyggelse og genanvendelse af affald, og de har central betydning for udviklingen i retning af en mere cirkulær økonomi. Du skal også give faglige input og samarbejde tæt med vores departement om bekendtgørelserne. Samtidig har vi brug for en person, der kan indgå i vores arbejde med implementering af affaldsdirektiverne og evt. stå i spidsen for de regelændringer på affaldsdataområdet, de kan medføre. Så har du mod på en bred palette af spændende juridiske opgaver i en enhed, hvor der er fart over feltet, så er det dig, vi leder efter.

Kvalifikationer
Vi forventer, du:

  • Er systematisk og grundig i din identifikation af problemstillinger og sikring af den juridiske kvalitet
  • Er en dygtig formidler i både skrift og tale, som kan oversætte og omsætte kompleks lovgivning til let forståelig rådgivning og konkrete løsninger i praksis
  • Er en holdspiller, der med nysgerrighed og proaktivitet tager ansvar for den fælles og tværfaglige opgaveløsning
  • Bevæger dig nemt mellem overblikket og detaljen; du identificerer hurtigt de elementer i et komplekst vidensgrundlag, som er relevante i den konkrete problemstilling
  • Har erfaring med regeludarbejdelse, herunder bekendtgørelser
  • Kan lide at arbejde med kolleger med mange forskellige fagligheder. Du kommer nemlig til at arbejde tæt sammen med AC-teknikere og andre jurister
  • Er uddannet jurist med stærke forvaltningsretlige kompetencer

Vi forventer desuden, at du har et godt humør og er omstillingsparat, dynamisk og arbejdsom. Du trives med mange opgaver, hvor nogle vil være rutineprægede, andre kræver fordybelse og analytisk sans.

Løn og ansættelsesvilkår
Tjenestestedet vil være i Odense C, hvor vi pt. er fordelt på tre lokationer.

Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende overenskomst. Ansættelsesområdet er Miljø- og Fødevareministeriet med tilhørende institutioner.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte kontorchef Anne Elizabeth Kamstrup på tlf. 93 59 69 52 eller funktionsleder Mikkel Clausen på tlf. 22 38 59 04.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV, eksamensbevis m.m. senest d. 21. marts 2019. Vi planlægger at holde samtaler d. 26. marts 2019 i Odense.

Du kan forud for en evt. samtale blive bedt om at udfylde test og/eller forberede en case.Miljø- og Fødevareministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

Miljøstyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet. Vi er statslig myndighed for natur, vand og miljø og arbejder for at sikre en bæredygtig balance mellem beskyttelse af natur og miljø, benyttelsen af naturressourcer og gode rammer for borgere og virksomheder. Vejen til en rig natur, et sundt miljø, og gode, grønne rammer for borgere og virksomheder går via åbenhed og dialog, for vi tror på, at de bedste miljøløsninger findes, hvis vi samarbejder med alle interessenter. Dialog med kommuner, borgere, erhvervsliv og andre myndigheder er centralt i vores arbejde. Miljøstyrelsen har ca. 900 medarbejdere fordelt på hovedkontoret og 10 enheder over hele landet.

 

Praktisk information
Oprettet:
06-03-2019
Udløber:
21-03-2019
Kviknummer:
LJA-71324534
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområder:
Jura og retsvæsen
Beliggenhed