Menu
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Visionær leder til Danish Hub for Cybersecurity

Danmarks Tekniske Universitet

Storkøbenhavn
Oprettet:
12-06-2019
Udløber:
14-06-2019


Vil du være den drivende kraft i at oprette, styre og udvikle Danmarks nye samlingspunkt for cybersikkerhed? Danske universiteter, erhvervsakademier, GTSer og innovationsnetværk er gået sammen om at etablere en landsdækkende hub, der kan accelerere danske virksomheders udvikling indenfor cybersikkerhed. Industriens Fond har finansieret etableringen af Danish Hub for Cybersecurity, der vil have som formål at aktivt viderebringe forskning og uddannelse til erhvervslivet, skabe kommercialisérbar innovation, styrke entreprenørskab og efterkomme virksomhedernes stigende behov for veluddannede medarbejdere.

Jobbet

Du vil blive ansat i en nyoprettet stilling som leder af sekretariatet for Danish Hub for Cybersecurity. Organisatorisk vil hubbens ledelse bestå af et medlemsrepræsentantskab og en valgt bestyrelse, som, i fællesskab med dig, formulerer strategien og fastlægger handlingsplaner for hubbens udvikling. Sekretariatet vil som udgangspunkt blive placeret på DTU's campus i Lyngby, men vil fungere mobilt i understøttelsen af aktører i hele landet. Du og dine kolleger kommer derfor til at rejse et større antal dage om året både indenfor og uden for Danmark.

Der er tale om en 4-årig projektansættelse, med det formål at skabe en organisation for Dansk Hub for Cybersikkerhed, der kan leve videre uden for DTU når den fireårige opstartsbevilling fra Industriens Fond udløber.

De primære ansvarsområder

 • Du vil have ansvaret for at etablere Danish Hub for Cybersecurity og en af dine første opgaver vil være at ansætte af et fagligt dygtigt og samarbejdende team, som du er personaleleder for.
 • Som ansvarlig for sekretariatets daglige økonomi og ledelse, vil du være den drivende kraft i udvikling af hubben frem mod en økonomisk selvbærende, non-profit organisation.
 • Du vil i samarbejde med resten af sekretariatet stå for at bygge en organisation, der kan igangsætte og koordinere aktiviteter og opbygge kapacitet på cybersikkerhedsområdet. Du har fokus på virksomheders behov og på at skabe og forfølge visionære mål for den danske industri i tæt samspil med videns- og uddannelsesinstitutionerne.
 • Du vil skabe overblikket i forhold til miljøet inden for cybersikkerhed og være den, som 'har fingeren på pulsen' i forhold til de nyeste tendenser inden for cybersikkerhed. Dette arbejde inkluderer at repræsentere hubben i forskellige fora og opbygge et internationalt netværk, der kan bidrage til innovation i Danmark.

Vores forventninger til dig

Vi forestiller os, at du har en baggrund enten fra universitetsmiljøet eller industrien og gerne fra begge. Du gerne må have kendskab til arbejdet med nye teknologier, herunder cybersikkerhed og har et stærkt netværk på området. Din uddannelsesmæssige baggrund er underordnet, men vi forestiller os, at du har erfaring med lignende netværksstrukturer, der går på tværs af videns- og forretningsdomæner.

På det faglige plan forventer vi at:
 • Du trives både i rollen som entreprenant netværker og som ansvarlig leder med flair for at styre planer og budgetter.
 • Du er i stand til at bygge bro mellem forsknings-, uddannelsesverdenen og forretningsverdenen.
 • Du har erfaring med at lede komplekse udviklingsprocesser med mange forskellige aktører.
 • Du i nogen grad har erfaring med personaleledelse.

Vi lægger især vægt på følgende personlige egenskaber:
 • Du er visionær på hubmedlemmernes vegne og brænder for at spotte og opdyrke nye muligheder for forskningsbaseret innovation, uddannelse og entreprenørskab, herunder start-ups.
 • Det er en stor fordel, at du er udadvendt, trives med at arbejde med en meget stor netværksmæssig berøringsflade, og har nemt ved at sætte dig ind i hub-medlemmernes forskellige behov.
 • Du har evne til at lede og inspirere dine medarbejdere på en måde, der skaber en udviklende, understøttende og samarbejdende ånd i sekretariatet.
 • Du kan skabe gode strukturerede rammer for sekretariatet såvel som for hubmedlemmerne i samarbejdet om at sætte nye aktiviteter i gang og få dem sikkert i mål.

Hvad tilbyder vi dig

Som leder af Danish Hub for Cybersecurity får du mulighed for at være med til at skabe en helt ny organisation og sætte dit eget præg på Danmarks fremtid som førende nation indenfor cybersikkerhed. Du vil blive en af nøglepersonerne i et bredt fagligt interessefællesskab og du vil være essentiel i virkeliggørelsen af hubbens visioner.

Din arbejdsplads

Du kommer til at arbejde tæt sammen med hubbens øvrige partnere over hele Danmark: Alexandra Instituttet (AI), Aarhus Universitet (AU), CenSec/Inno-Sec (Inno-Sec), Copenhagen Business School (CBS), Dansk Brand og Sikringsteknisk Institut (DBI), Erhvervsakademi Aarhus (EAAA), FORCE Technology (FORCE), InfinIT (InfinIT), IT-Universitetet (ITU), Københavns Erhvervsakademi (KEA), Københavns Universitet (KU), Roskilde Universitet (RUC), Syddansk Universitet (SDU), Aalborg Universitet (AAU) og det danske erhvervsliv.

Du vil blive ansat på DTU med henblik på at skabe en organisation for Dansk Hub for Cybersikkerhed, der kan leve videre uden for DTU efter den fire-årige opstartsbevilling fra Industriens Fond udløber. Du vil således blive en del af DTU's HR-program. Som leder på DTU er du med til at sætte rammen for en resultatorienteret, udfordrende og udviklende arbejdsplads. Du kan læse mere om DTU's lederrolle på hjemmesiden. http://www.dtu.dk/-/media/DTUdk/Jobsite/Lederrollen_folder.ashx?la=da

Løn og ansættelsesvilkår

Ansættelsen er administrativt forankret på DTU Compute, og arbejdssted er DTU Lyngby Campus.

Du vil blive ansat i en 4-årig projektansættelse. Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst for Akademikere i Staten (AC). Stillingen besættes som chefkonsulent med personaleansvar. Der er mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg.

Ansøgning og kontakt

Vi skal modtage din online ansøgning senest den 14. juni 2019. Åbn linket "Ansøg online", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder, lektor Christian D. Jensen på +45 4525 3724 / 2464 9628 eller senior forretningsudvikler Anders Pall Skött på +45 9351 1743.

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. 11.200 studerende uddanner sig her til fremtiden, og 6.000 medarbejdere har hver dag fokus på uddannelse, forskning, innovation og forskningsbaseret rådgivning, som bidrager til øget vækst og velfærd. DTU stiller krav og giver muligheder uanset hvor i organisationen, man arbejder. Vi står for høj faglighed, kollegial respekt og ansvarlig handlefrihed.

Praktisk information
Oprettet:
12-06-2019
Udløber:
14-06-2019
Kviknummer:
LJA-74049326
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområder:
Ledelse,
Offentlig administration
Beliggenhed