Menu
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Energistyrelsen i Esbjerg søger en ny kollega med interesse for energiteknologisk udvikling

Energiadministration

Syd- og Sønderjylland
Oprettet:
16-05-2019
Udløber:
05-06-2019

Vil du være med til at administrere offentlige investeringer i udvikling og demonstration af nye energiteknologier? Vil du være med til at støtte danske virksomheder i at levere fremtidens energiteknologiske løsninger og bidrage til Danmarks grønne omstilling? Vil du være med til at fremme nationalt og internationalt samarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner om nye energiteknologier og -systemer?

Så er et job i sekretariatet under det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) noget for dig. EUDP er en offentlig tilskudsordning på energiområdet, som ledes af en uafhængig bestyrelse. Stillingerne er placeret i EUDP’s sekretariat i Esbjerg, som betjener bestyrelsen og står for den daglige drift af EUDP. Energistyrelsen stiller sekretariatsbistand til rådighed for bestyrelsen og du vil derfor blive ansat i Energistyrelsen.

Din nye hverdag
I EUDP er du med til at støtte udviklingen af de nye energiteknologier, som skal bidrage til Danmarks grønne omstilling. EUDP har siden programmets start i 2007 investeret ca. 4 mia. kr. i udviklings- og demonstrationsprojekter, som udføres af virksomheder og videninstitutioner. Udover at fremme den grønne omstilling skal projekterne også bidrage til, at danske virksomheder eksporterer energiteknologi og skaber arbejdspladser til gavn for dansk økonomi. Det er derfor vigtigt for EUDP, at vi er en troværdig, effektiv og kompetent offentlig forvaltningsenhed.

Du skal være med til at vurdere ansøgninger om støtte fra EUDP og udvælge de projekter, som skal indstilles til at modtage støtte fra EUDP samt følge projekterne, mens de bliver gennemført, for til sidst at være med til at vurdere, om projekternes målsætninger blev opfyldt.

Derudover kan du forvente at deltage i internationalt samarbejde inden for EU, Det Internationale Energiagentur (IEA) og Mission Innovation.

Vores arbejde er struktureret omkring ansøgningsrunder og projekternes livscyklus, og derfor vil arbejdsmængden og karakteren af arbejdet variere henover året. Jobbet vil give dig en aktiv arbejdsdag og et stort netværk i energisektoren.

Krav og kvalifikationer
Vi forventer, at du har:

 • en videregående uddannelse, gerne civilingeniør, eller tilsvarende. Nyuddannede kandidater vil også kunne komme i betragtning.
 • faglige kvalifikationer inden for VE teknologier
 • gode samarbejdsevner og evnen til at indgå i tværfaglige samarbejder
 • gode formidlingsevner i skrift og tale og kan formidle komplekse problemstillinger på en let forståelig måde, også på engelsk
 • blik for detaljer og tænker logisk
 • lyst til at arbejde med offentlig forvaltning
Herudover er det en fordel, hvis du har erfaring med eller kendskab til:
 • Projektstyring
 • Digitalisering
 • Innovationsprocesser og vejen til markedet for nye løsninger
 • Sagsbehandling fra en offentlig myndighed eller lignende

Det er vigtigt, at du som person:
 • trives med at have mange bolde i luften
 • er engageret og initiativrig og har en positiv tilgang til kollegaer og nye arbejdsopgaver
 • arbejder selvstændigt, ansvarsfuldt og struktureret

Om EUDP og Energistyrelsen
EUDP’s sekretariat er forankret i Energistyrelsens Center for Energiadministration i Esbjerg. Energistyrelsen har ansvaret for hele energisektorens værdikæde fra energiproduktion, herunder efterforskning og indvinding, energiforsyning til energiforbrug, energieffektivisering og besparelser samt energiøkonomi og teknologiovervågning. Vi har også ansvaret for at understøtte den økonomiske effektivisering af forsyningssektoren, som foruden energi omfatter vand, affald og telekommunikation, herunder brugerforhold, forsyningspligt og statistik på teleområdet samt regulering af vandforsyning og håndtering af affald.

Energistyrelsen varetager Danmarks interesser på energi-, og forsyningsområdet i EU og søger gennem målrettet samarbejde med enkeltlande og internationale institutioner at udbrede de danske erfaringer med energiomstillingen til gavn for danske eksportvirksomheder.

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og er en styrelse under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Der er cirka 500 årsværk beskæftiget i Energistyrelsen.

Du kan læse mere om EUDP og Energistyrelsen på www.ens.dk/eudp. På www.energiteknologi.dk/ kan du finde en beskrivelse af de projekter, som har opnået støtte fra EUDP.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning sker som fuldmægtig i henhold til gældende overenskomst for akademikere i staten og ansættelsesområdet er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdsstedet er Niels Bohrs vej 8D, 6700 Esbjerg.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til sekretariatschef Mogens Uhd Nielsen på telefon 33 92 75 32 eller teamleder Hanne Thomassen på telefon 33 92 67 78.

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.


Ansøgning
Du søger via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest den 5. juni 2019. Samtaler forventes afholdt i perioden ugerne 24 og 25. Tiltrædelse den 15. august 2019.

Praktisk information
Oprettet:
16-05-2019
Udløber:
05-06-2019
Kviknummer:
LJA-73435210
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområder:
Kontor og administration,
Økonomi,
Jura og retsvæsen,
Offentlig administration
Beliggenhed