Menu
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Dekan for bacheloruddannelserne og studiemiljø

Danmarks Tekniske Universitet

Storkøbenhavn
Oprettet:
29-03-2019
Udløber:
22-04-2019


Vil du stå i spidsen for diplom-, bacheloruddannelse og studiemiljø på et internationalt anerkendt teknisk universitet? Kan du skabe rammerne for fremtidens uddannelse, studiemiljø og studerende i verdensklasse, til gavn for samfundet?

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) søger en dekan for bacheloruddannelserne og studiemiljø på DTU. DTU har 6.000 medarbejdere, herunder 1.500 ph.d.-studerende, samt 10.500 bachelor- og kandidatstuderende. Organisatorisk har DTU 30 institutter og centre, der forestår forskning, uddannelse, innovation og myndighedsrådgivning. Dertil kommer administrative koncernstabe.

Direktionen består af rektor, prorektor, universitetsdirektør, dekanen for kandidat- og ph.d.-uddannelserne, samt internationalisering, dekanen for bacheloruddannelserne og studiemiljø, forskningsdekanen og koncerndirektøren for innovation og entrepreneurskab. Som medlem af universitetets direktion vil dekanen for bacheloruddannelserne og studiemiljø deltage aktivt i strategiarbejde og udvikling af universitetet. Som dekan vil du referere til DTU's rektor, Anders Bjarklev.

Dekanen for bacheloruddannelserne og studiemiljø

Som dekan bliver du ansvarlig for diplom- og bacheloruddannelserne samt studiemiljø, og er med til at tegne fremtiden på en af Europas førende forsknings- og uddannelsesinstitutioner. DTU´s kerneopgaver er uddannelse, forskning, forskningsbaseret rådgivning og innovation, og vi arbejder for at være en drivkraft for velfærd og bæredygtig værdiskabelse såvel nationalt som internationalt. Din indsats er med til at skabe ny viden til gavn for samfundet.

Ansvarlig for uddannelsesområderne på DTU Dine særlige ansvarsområder indbefatter bl.a.:

 • Bachelor- og Diplomingeniøruddannelserne, herunder samarbejde med studieledere
 • Ingeniørdidaktik og E-læring på koncernniveau i samarbejde med dekanen for kandidat- og ph.d. uddannelserne
 • Rekruttering af diplomingeniør- og bachelorstuderende
 • Kvalitetssikring og akkreditering (med dekanen for kandidat- og ph.d. uddannelserne)
 • Aftagerpanel (med dekanen for kandidat- og ph.d. uddannelserne)

Der vil særligt være relationer til:
 • Studiemiljø og studiemiljøudvalget (med dekanen for kandidat- og ph.d. uddannelserne)
 • Det tværgående uddannelsesudvalg for diplomingeniør
 • Ingeniøruddannelsens samråd (IUS), herunder ministeriets følgegruppe
 • CDIO Initiative (Conceive, Design, Implement, Operate)
 • Engineer the Future
 • Relevante studenterorganisationer, herunder Polyteknisk Forening
 • Rektorkollegiets uddannelsespolitiske udvalg

Resultatorienteret leder med kendskab til danske universitetsforhold

Som ansøger til stillingen skal du have relevant erfaring svarende til mindst lektorniveau inden for det teknisk-naturvidenskabelige område. Desuden skal du:
 • Have erfaring med ledelse i dynamiske og komplekse organisationer som universiteter eller forskningstunge virksomheder
 • Have indgående kendskab til danske universitetsforhold
 • Have erfaring med udvikling- og planlægning af uddannelser på strategisk niveau
 • Have et stort og aktivt fagligt netværk på uddannelsesområdet i Danmark og internationalt
 • Have en resultatorienteret ledelsesstil med fokus på samarbejde, kommunikation og uddelegering
 • Være dynamisk, entreprenant og god til at skabe netværk
 • Kunne kommunikere professionelt på såvel dansk som engelsk

Hvad tilbyder vi dig


Vi tilbyder et udfordrende job i en international atmosfære med fokus på forskning, uddannelse, innovation og forskningsbaseret rådgivning til gavn for det omgivende samfund. På det teknisk-naturvidenskabelige felt er DTU en af Europas førende forsknings- og uddannelsesinstitutioner, hvilket fordrer et højt kompetence- og ambitionsniveau hos den enkelte medarbejder.

DTU har gennem de senere år arbejdet målrettet med professionalisering af ledelse. DTU lederrollen baserer sig på fire hjørnesten: Faglig ledelse, ressourceledelse, resultatskabende personaleledelse og strategisk ledelse - og som centrale parametre for de fire discipliner står selvledelse og DTU's værdier. Du kan læse mere om DTU's lederrolle på hjemmesiden. http://www.dtu.dk/-/media/DTUdk/Jobsite/Lederrollen_folder.ashx?la=da

Løn og ansættelsesvilkår


Ansættelsen vil ske på åremål for en 5 årig periode og i henhold til "Cirkulære om institutledere og dekaner ved universiteterne" samt "Cirkulære om Åremålsansættelse". Stillingen ønskes besat pr. 1. august 2019.

Arbejdsstedet er DTU Lyngby Campus. Der må forventes nogen rejseaktivitet i stillingen.

Yderligere oplysninger


Ønsker du yderligere information om stillingen, er du velkommen til at kontakte rektor Anders Bjarklev, 4525 1000.

Du kan læse mere om DTU på dtu.dk. http://www.dtu.dk/Ansøgning

Vi skal modtage din online ansøgning senest den 22. april 2019.

Åbn linket 'Ansøg online', udfyld ansøgningsformular samt vedhæft ansøgning, CV, eksamensbevis samt et kort oplæg med dine visioner for områdets mål og udvikling.

Alle interesserede uanset alder, køn, race, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. 11.200 bachelor-, diplom- og kandidatstuderende uddanner sig her til fremtiden, og 6.000 medarbejdere har hver dag fokus på uddannelse, forskning, innovation og forskningsbaseret rådgivning, som bidrager til øget vækst og velfærd. DTU stiller krav og giver muligheder uanset hvor i organisationen, man arbejder. Vi står for høj faglighed, kollegial respekt og ansvarlig handlefrihed.

Praktisk information
Oprettet:
29-03-2019
Udløber:
22-04-2019
Kviknummer:
LJA-72027594
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområder:
Undervisning og pædagogik,
Forskning og udvikling,
Human Resources,
Ledelse
Beliggenhed