Menu
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Linux-systemadministrator søges til CLAAUDIA-teamet

Aalborg Universitet

Nordjylland
Oprettet:
06-03-2019
Udløber:
19-03-2019

It services på Aalborg Universitet (AAU) søger en Linux-systemadministrator på fuld tid (37 t/u) til CLAAUDIA-teamet. Stillingen ønskes besat hurtigst muligt.

Stillingsbeskrivelse
CLAAUDIA-teamet har ansvaret for rådgivning, kompetenceopbygning (eksempelvis inden for Data Science og Data Management), etablering samt drift inden for it-understøttelse af forskning på AAU. Herunder indgår etablering og drift af Linux-baserede systemer, deriblandt Linux-applikationsservere, -databaser samt mange specifikke applikationer for vores forskere og forskningsgrupper samt projekter.

Vi søger en ny kollega, der har kendskab til og erfaring med:

 • Installation og drift af systemer baseret på Linux (herunder overvågning af performance og kapacitet)
 • Understøttelse af løsning af andres opgaver på disse systemer (rådgivning, kompetenceopbygning med mere)
 • Scripting i forhold til automatisering af opgaver.

Det vil være en fordel, hvis du har erfaring inden for:
 • CEPH
 • OpenStack
 • Applikationer benyttet i forskningsmiljøer (eksempelvis Matlab, R, ElasticSearch)
 • Containers, eksempelvis Docker.
 • CLAAUDIA har i år sat fokus på etablering af understøttelse af AI og maskinlæring med de første 3 DGX-2 supercomputere i Danmark og et eget Cloud-miljø som en hel række af forskningsrettede services vil blive bygget ovenpå. Som et led i dette forventer vi, at du bliver dybt involveret i automatisering af de mange opgaver, som sådan et miljø rummer.

Dine arbejdsopgaver
Dine arbejdsopgaver vil ligge inden for teamets ansvarsområder, hvor du skal være med til:
 • Implementering, drift og dokumentation af systemer, der understøtter CLAAUDIAs services.
 • Automatisering og dokumentation af services, således at service desk kan håndtere service requests og fejl i videst muligt omfang.
 • Håndtering af eskalerede service requests og fejl.
 • Deltage i teknologiudvikling i samarbejde med rekvirent, projektleder og arkitekt.
 • Følge med i den teknologiske udvikling.
 • Sikre at implementering af løsninger overholder vedtagne politikker og retningslinjer.
 • Planlægge og gennemføre systemændringer i servicevinduer.

Kvalifikationer
Først og fremmest har du en god generel teknisk forståelse og indsigt i it-systemer, gerne med en længere videregående uddannelse inden for it som baggrund. Du har gode samarbejdsevner og har lyst til at indgå i en dialog med vores brugere for at matche deres behov med de muligheder, vi tilbyder eller arbejder på at udvikle.

Erfaring fra en større it-organisation og ITIL er en fordel, men ikke et krav. Vi opfordrer også nyuddannede til at søge, idet vi lægger vægt på evnen og lysten til at tilegne sig den fornødne viden og omsætte den til resultater. Vi forventer, at du har erfaring med installation og drift af systemer baseret på Linux (gerne Ubuntu eller Debian).

Du kan arbejde struktureret med både implementering og fejlsøgning. Fejl på vores systemer kan påvirke over 20.000 brugere, og vi forventer derfor, at du tager test alvorligt som en del af deployment-processen ved både nye installationer og opgraderinger. Ligeledes benytter du scripting i fx Python eller shellscript til automatisering for at undgå fejl og sikre håndtering af store og komplekse installationer.

Om os
Vi elsker computere, bits og bytes og har et rigtigt godt miljø, hvor vi arbejder tæt sammen med vores kolleger i de andre afdelinger og engagerer os med forskningsmiljøerne. Vi arbejder efter ITIL Best Practice og tonen er uformel og med et smil på læben. Der er rum og plads til at arbejde sammen med kolleger og til at gøre en forskel individuelt. Vi følger med i den teknologiske udvikling og har gode muligheder for kompetenceudvikling.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til daglig leder for CLAAUDIA, Mads Peter Bach på mail: mpb@its.aau.dk eller tlf. 99408062.

Løn og ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning iht. gældende overenskomst i Staten, herunder OAO-fællesoverenskomsten. Der er mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg.

Aalborg Universitet skal modtage din ansøgning elektronisk vedhæftet CV, eksamensbevis og anden relevant dokumentation. Åbn linket "søg stillingen online" og udfyld ansøgningsformularen.

AAU ønsker at afspejle det omgivende samfund og har diversitet som en kerneværdi. Derfor opfordres alle uanset personlig baggrund og orientering til at søge stillingen.

Stillingsnummer
2019-224-02156

Ansøgningsfrist
19/03/2019

 

Praktisk information
Oprettet:
06-03-2019
Udløber:
19-03-2019
Kviknummer:
LJA-71327753
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområder:
IT
Beliggenhed
Lignende job
Skatteforvaltningen, Roskilde, Ny Østergade
Midtsjælland
Skatteforvaltningen, Roskilde, Ny Østergade
Midtsjælland
Skatteforvaltningen, Roskilde, Ny Østergade
Midtsjælland
Slots- og Kulturstyrelsen
Storkøbenhavn