Menu
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Skarp jurist søges til Miljøstyrelsens Kemikalieenhed

Miljøstyrelsen

Fyn
Oprettet:
04-06-2019
Udløber:
16-06-2019

Miljøstyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet og den danske myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til beskyttelse og benyttelse.

Miljøstyrelsen er landsdækkende, og den har ca. 900 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 440 arbejdspladser er lige flyttet til Odense. Vi skal opbygge en helt ny organisation, der bygger på et stærkt fundament fra den nuværende styrelse, og hvor nye medarbejdere blander sig med erfarne medarbejdere. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads, der er en af statens bedste. Og det er ambitionen at gøre det samtidig med, at vi har øjne, ører og hænder på natur og miljø i Danmark.

Opgaver i enheden og organisering
Kemikalier indgår i en lang række af de produkter og materialer, som er en naturlig del af vores hverdag. Miljøstyrelsens Kemikalieenhed arbejder for at sikre, at vores sundhed og miljø beskyttes mod uønskede effekter af kemikalier. Vores opgaver spænder bredt og omfatter blandt andet opgaver ift. vurdering og substitution af kemiske stoffer (primært under EU's største kemikalielovgivninger, REACH og CLP). Derudover indebærer enhedens opgaver også en stor forbrugerrettet indsats, herunder informationskampagner, udarbejdelse af kortlægninger over kemiske stoffer i forbrugerprodukter mv.

En stor del af vores arbejde er forankret i Kemiindsatsen 2018-21, og som jurist i Kemikalier vil du være med til at løse juridiske problemstillinger, så det bidrager til at sikre rent miljø, sikker kemi og grøn produktion. Vi er 3 jurister i kontoret, og du vil indgå bredt i vores opgavevaretagelse og kommer derfor også til at arbejde tæt sammen med mange andre forskellige fagspecialister i et uformelt arbejdsklima. Da en stor del af kemikaliereguleringen har ophæng i international, Nordisk og EU-regulering, skal du være åben overfor, at der kan forekomme udlandsrejser.

Kvalifikationer
Vi forestiller os, at du:

  • Er uddannet jurist - og du kan både være nyuddannet eller have erfaring
  • Har interesse for at arbejde i et tværfagligt miljø med problemstillinger, der både indeholder juridiske og naturvidenskabelige aspekter
  • Har interesse og eventuelt erfaring med EU lovgivning og beslutningsprocesser
  • Har gode kommunikationsevner, såvel skriftligt som mundtligt
  • Det er en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde i en politisk styret organisation og administrativ forståelse
  • Gode engelskkundskaber er en fordel

Vi forventer desuden, at du er initiativrig, dynamisk og engageret i miljøspørgsmål. Du trives med mange opgaver og kan håndtere korte tidsfrister. Du kan arbejde selvstændigt eller i team, afhængigt af den konkrete opgave. Du skal have lyst til at arbejde med mange forskellige parter både internt og eksternt, herunder være serviceminded over for virksomheder, borgere, journalister, NGO’er, forskere og brancheorganisationer.

Vi søger en ny kollega til disse opgaver
Mere specifikt kommer du til at arbejde med EU's kemiforordninger, fx REACH og CLP, og du skal blandt andet bidrage til styring af Miljøstyrelsens REACH og CLP Helpdesk, som håndterer en lang række af henvendelser fra virksomheder mv. Desuden er der opgaver relateret til EU- direktiver (fx legetøjsdirektivet og RoHS), samt de bekendtgørelser, der hører under Kemikaliers ressortområde. Der kan endvidere være tale om opgaver inden for anden kemilovgivning, herunder vaske- og rengøringsmidler, maling og lak, F-gasser mv. Kontorets opgaver er mangeartede, og der kan således også forekommer koordineringsopgaver, fx i forhold til nordiske arbejdsgrupper samt andre ministerier og organisationer.

Løn og ansættelsesvilkår
Tjenestestedet vil være Tolderlundsvej 5 i Odense,

Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og en række Akademikerorganisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Ansættelsesområdet er Miljø- og Fødevareministeriet med tilhørende institutioner.

Yderligere oplysninger
Kontakt kontorchef Magnus Løfstedt på tlf. 2235 0152.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV, uddannelsesbevis m.m. senest den 16. juni 2019.

Vi planlægger at holde samtaler den 24. juni 2019.

Du kan forud for en evt. samtale blive bedt om at udfylde test og/eller forberede en case.

 

Praktisk information
Oprettet:
04-06-2019
Udløber:
16-06-2019
Kviknummer:
LJA-73843529
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområder:
Jura og retsvæsen
Beliggenhed
Lignende job
Campus Roskilde - Fysioterapeut, Lærer, Pædagog, Socialrådgiver, Sygeplejerske, Leisure Management o
Midtsjælland
Skatteforvaltningen, Billund, Cargo Centervej
Syd- og Sønderjylland
Skatteforvaltningen, Billund, Cargo Centervej
Syd- og Sønderjylland
Skatteforvaltningen, Billund, Cargo Centervej
Syd- og Sønderjylland