Menu
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Funktionsleder til Landskab & Skov

Miljøstyrelsen

Fyn
Oprettet:
06-03-2019
Udløber:
07-04-2019

Brænder du for at arbejde med komplekse, faglige og juridiske problemstillinger i forhold til skovloven, handel med truede arter, miljøvurdering af anlægsprojekter m.v.? Har du lyst til faglig ledelse, og har du ambitioner om at udvikle dig ledelsesmæssigt? Så er du måske vores nye funktionsleder i Miljøstyrelsen i enheden Landskab og Skov.

Miljøstyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet og den danske myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til beskyttelse og benyttelse.

Miljøstyrelsen er landsdækkende, og den har ca. 900 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 440 arbejdspladser flytter nu til Odense. Vi skal opbygge en helt ny organisation, der bygger på et stærkt fundament fra den nuværende styrelse, og hvor nye medarbejdere blander sig med erfarne medarbejdere. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads, der er en af statens bedste. Og det er ambitionen at gøre det samtidig med, at vi har øjne og ører på natur og miljø i Danmark.

Opgaver i enheden og organisering
Landskab & Skov er en enhed på ca. 40 medarbejdere, heraf ca. 10 studenter, en funktionsleder og to kontorchefer. Vi har ansvaret for at administrere og håndhæve en række regelsæt, der knytter sig til beskyttelsen af landskab, natur, miljø og skov. Som eksempler kan nævnes miljøvurderingsloven, skovloven, naturbeskyttelseslovens regler om beskyttelse af det åbne land og fredningsområdet, regler for handel med truede dyr og EU's tømmerforordning. Som led i dette arbejde arbejder vi med komplekse faglige og forvaltningsmæssige emner. Vi har et tæt samarbejde med kolleger i andre dele af Miljøstyrelsen, med Miljø- og Fødevareministeriets departement samt med andre offentlige myndigheder og private aktører.

Som funktionsleder vil du indgå i den faglige ledelse af enheden.
Din rolle vil være at sikre det faglige overblik og bistå kolleger med opgavevaretagelsen indenfor arbejdet med bl.a. miljøvurdering og håndhævelse af lovgivningen. Du vil skulle varetage den daglige, faglige ledelse indenfor udvalgte sagsområder, men vil også have egne opgaver, og du vil som funktionsleder indgå i enhedens ledelsesgruppe sammen med enhedens kontorchefer.

Vi forventer, at du:

 • Har en kandidatuddannelse, f.eks. samfundsvidenskabelig og gerne juridisk
 • Har erfaring med at arbejde med juridiske problemstillinger
 • Er fagligt stærk og beslutningsdygtig
 • Er god til at sætte retning og motivere
 • Er en dygtig formidler af komplekse problemstillinger
 • Er engageret, har god dømmekraft og politisk forståelse
 • Er god til at strukturere opgaver og holde fokus på resultater
 • Er god til at samarbejde
 • Har lyst til at arbejde i en organisation i forandring

Det vil være en fordel at have administrativ erfaring og generel erfaring med faglig ledelse, koordinering og projektledelse af komplekse, faglige sagsområder.

Vi tilbyder:
 • Et spændende arbejdsmiljø med fagligt stærke kolleger og plads til udvikling
 • En bred kontaktflade med interne og eksterne samarbejdspartnere i ministeriet, styrelser, forskningsinstitutioner og interesseorganisationer
 • Et arbejde med en uformel tilgang, hvor vi lægger vægt på trivsel i hverdagen, det gode kollegaskab og godt humør

Løn- og ansættelsesvilkår
Tjenestestedet vil være i Odense C, hvor vi pt er delt på tre adresser, der alle ligger nær banegården i Odense.

Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende overenskomst. Ansættelsesområdet er Miljø- og Fødevareministeriet med tilhørende institutioner.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte kontorchef Lisbet Ølgaard på tlf.: 22 82 50 89 eller kontorchef Rikke Reumert Schaltz på tlf.: 91 32 95 33.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende dine oplysninger, ansøgning og CV m.m. senest den 7. april 2019.

Vi planlægger at holde første runde samtaler d. 21. marts 2019, hvilket kan efterfølges af testforløb med tilbagemelding den 25. marts 2019, hvor man også skal sætte ca. 1.5 time af. Samtaler og testtilbagemelding foregår i Odense.

Du vil forud for en evt. samtale blive bedt om at udfylde test og/eller forberede en case.Miljø- og Fødevareministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

Miljøstyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet. Vi er statslig myndighed for natur, vand og miljø og arbejder for at sikre en bæredygtig balance mellem beskyttelse af natur og miljø, benyttelsen af naturressourcer og gode rammer for borgere og virksomheder. Vejen til en rig natur, et sundt miljø, og gode, grønne rammer for borgere og virksomheder går via åbenhed og dialog, for vi tror på, at de bedste miljøløsninger findes, hvis vi samarbejder med alle interessenter. Dialog med kommuner, borgere, erhvervsliv og andre myndigheder er centralt i vores arbejde. Miljøstyrelsen har ca. 900 medarbejdere fordelt på hovedkontoret og 10 enheder over hele landet.

 

Praktisk information
Oprettet:
06-03-2019
Udløber:
07-04-2019
Kviknummer:
LJA-71324537
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområder:
Kontor og administration,
Økonomi,
Jura og retsvæsen,
Offentlig administration
Beliggenhed