Menu
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Arkivar

Rigsarkivet, Aabenraa

Syd- og Sønderjylland
Oprettet:
12-03-2019
Udløber:
23-03-2019

Arkivar til Rigsarkivet, Aabenraa
Rigsarkivet er Danmarks fælles hukommelse. Vi indsamler, bevarer og formidler næsten 1000 års dokumentation om samfundet både i digital og analog form. I Europa er vi blandt de førende arkiver indenfor digital samfundsdokumentation. Den plads vil vi bevare og sætter nu endnu mere fokus på at bringe vores fælles digitale hukommelse i spil.

I Rigsarkivet har vi store ambitioner. Vi er ved at lægge sidste hånd på vores nye strategi, som bl.a. sætter fokus på at få Rigsarkivets meget store datamængder til at skabe endnu mere værdi for borgere, forskere, virksomheder og offentlige myndigheder. Det skal ske i tæt dialog og samarbejde med vores brugere, således at Rigsarkivet i endnu højere grad bliver en del af den fællesoffentlige digitale infrastruktur.

I de senere år har Rigsarkivet med dette formål intensiveret arbejdet med vejledning af brugerne. Et væsentligt element i dette arbejde er tjenesten ”Skriv til Rigsarkivet” og Facebook-siden ”Brug Rigsarkivet”.

Vi søger en akademisk medarbejder til at arbejde med besvarelse af skriftlige og telefoniske henvendelser og med interesse for at samarbejde med de frivillige, der bidrager til arbejdet med at udvikle de ressourcer, Rigsarkivet stiller til rådighed for brugerne.

Stillingen
Stillingen, der organisatorisk er placeret i søjlen for Brugerservice og Formidling, området for Vejledning og Brugerinddragelse, ønskes besat pr. 1. april 2019, eller snarest derefter, og er tidsbegrænset til udgangen af december 2019. Arbejdsstedet er Rigsarkivet i Aabenraa.

Du skal primært arbejde med at besvare forespørgsler vedrørende brugen af arkivalier samt i udviklingen af Rigsarkivets vejledningstjenester. Du skal derudover deltage i samarbejdet med de frivillige, der bl.a. affotograferer arkivalier på Rigsarkivet i Aabenraa. Vi sørger selvfølgelig for, at du bliver klædt på til opgaverne.

Du bliver en del af Rigsarkivets SPARK-team, der tæller i alt ca. 10 personer fordelt på Rigsarkivets lokationer i Odense, Aabenraa, Viborg og København.

Kvalifikationer
Vi forudsætter, at du

  • har en akademisk uddannelse indenfor historie eller tilgrænsende fag. Gerne med speciale i personal- eller lokalhistorie.
  • har lyst til at arbejde med brugerinddragelse og brugerkontakt
  • har stærke mundtlige og skriftlige formidlingsevner og kan kommunikere i små og store fora
  • kan samarbejde og skabe gode relationer til eksterne samarbejdspartnere og har lyst til at yde en god service overfor brugerne.

Det vil tælle positivt i forbindelse med besættelse af stillingen, hvis du har erfaring fra arbejde på et arkiv eller museum, erfaring med arbejde med frivillige og/eller eget arbejde med slægtshistorie, lokalhistorie eller lignende.

Vi tilbyder
Som ansat i Rigsarkivet får du ca. 225 kolleger på vores adresser fem steder i Danmark. Sammen arbejder vi for at indsamle, bevare, forske i og formidle den vigtige samfundsdokumentation, der er Rigsarkivets ansvarsområde. Vi er en ambitiøs organisation, der satser på udvikling og digitalisering af vores arbejdsmåder og vores ydelser. Vi lægger vægt på et stærkt fagligt og socialt arbejdsmiljø, hvor opgaverne løses i samarbejde med kollegerne. Og selv om vi arbejder med at bevare og formidle for ”evigheden”, har vi fleksible arbejdstider, så arbejds- og familieliv hænger sammen.

Ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning sker efter gældende overenskomst for akademikere i staten med mulighed for forhandling af pensionsgivende kvalifikationstillæg afhængig af kvalifikationer.

Arbejdstiden er gennemsnitlig 37 timer om ugen.

Vi indhenter straffeattest.

Ansøgning
Send en motiveret ansøgning, CV og dokumentation for relevant uddannelse via Rigsarkivets rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker på knappen ’Søg stillingen’ nederst på siden.

Ansøgning med bilag skal være modtaget senest 23. marts 2019. Vi forventer at holde samtaler i uge 13.

Nærmere oplysninger om stillingen kan fås hos områdeleder Allan Vestergaard på tlf. 41 71 72 49 eller via av@sa.dk.

Du kan læse mere om Rigsarkivet på http://www.sa.dk.

Rigsarkivet tilstræber at få så bred en sammensætning af personalet som muligt, hvorfor alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Rigsarkivet er en styrelse og institution under Kulturministeriet, der har til formål at sikre bevaringen af arkivalier til brug for fremtidig forskning, at stille arkivalier til rådighed for myndigheder og publikum samt at udøve forskning og udbrede kendskabet til forskningens resultater. Rigsarkivet har ca. 225 medarbejdere fordelt på 5 adresser; to i Jylland, en på Fyn og to i København.


Praktisk information
Oprettet:
12-03-2019
Udløber:
23-03-2019
Kviknummer:
LJA-71503644
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområder:
Kunst, kultur og sport,
Media,
Kontor og administration
Beliggenhed
Lignende job
VIA Læreruddannelsen Skive
Vestjylland
KU - SUND - PANUM KBH N
Storkøbenhavn
Skatteforvaltningen, KBH, Sluseholmen
Storkøbenhavn
Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Storkøbenhavn