Menu
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Forskningsbibliotekar til Det Kgl. Biblioteks musiksamling

Det Kgl. Bibliotek København

Storkøbenhavn
Oprettet:
21-05-2019
Udløber:
10-06-2019

Det Kgl. Bibliotek i København søger forskningsbibliotekar
Har du flair for digitale systemer og informationsressourcer, samtidig med at du kan lide at håndtere fysiske samlinger og servicere biblioteksbrugere? Kan du orientere dig i forskellige nodetyper og har du en bred basisviden inden for musik? Såfremt du besidder denne særlige kombination af kompetencer, er du muligvis vores nye kollega.

Det Kgl. Bibliotek søger en forskningsbibliotekar til afdelingen Specialsamlinger under Nationalbiblioteket med særligt fokus på musikområdet. Specialsamlinger indeholder nogle af de største skatte fra den danske og europæiske kulturarv i en bred vifte af samlinger fra Musik- og Teatersamlingen over Håndskriftsamlingen og Boghistoriske samlinger, Kort- og Billedsamlingen, Orientalsk og Judaistisk samling samt Dansk Folkemindesamling. Afdelingens opgaver består i at forvalte samlingerne og bringe dem i spil, hvad enten man giver fysisk eller digital adgang til materialerne, indsamler nyt, registrerer eller forsker i og formidler samlingernes indhold og tematikker.

Musiksamlingen rummer en så vidt mulig komplet samling af danske nodetryk og manuskripter fra danske komponister samt et stort udvalg af udenlandske nodetryk og noder i digital form. Samlingen henvender sig til såvel forskere og studerende som det udøvende musikliv og andre interesserede både nationalt og internationalt.

Hverdagen i afdelingen er præget af et højt tempo, men også af godt samarbejde og plads til latter. I alt består afdelingen af ca. 30 faste medarbejdere og derudover projektansatte, studentermedhjælpere og frivillige.

Arbejdsopgaver
Som medarbejder vil du særligt være tilknyttet Musiksamlingen, men du vil også skulle arbejde tværgående i afdelingen og i samarbejde med andre dele af institutionen.

Fokus flytter sig mod det digitale område, hvor biblioteket ønsker at kunne fastholde en central position og udnytte nye muligheder for formidling. En del af dine arbejdsopgaver vil således bestå i at indgå i arbejdet med accession og kuratering af digitale noder og arkiver. Det tværgående arbejde vil de første år omfatte opgaver med etablering af en fælles metadatapolitik samt håndtering af fysiske AV-medier på tværs af samlingerne i forhold til ordning, registrering og kvalitetskontrol af digitaliseret kopi.

Derudover vil du indgå i samlingens almindelige arbejde, hvor særligt servicering af bibliotekets brugere på bibliotekets speciallæsesal kommer til at fylde.

Som ansat ved et forskningsbibliotek hedder din stillingsbetegnelse forskningsbibliotekar, men der er ikke forskningstid i stillingen.

Kvalifikationer
Vi forestiller os, at du

  • Har en relevant uddannelse som cand.scient.bibl. med kendskab til og interesse for musik. Du må gerne være nyuddannet.
  • Kan se på en node og udtrykke sig om dens besætning, herunder opløse en lang række forkortelser vedr. instrumentering – og f.eks. sammenholde et sæt stemmer med et partitur og kunne spotte, om noget mangler. Desuden kunne dechifrere, hvem der er komponist, librettist etc.
  • Har en bred viden om IT samt interesse for og derudover viden om
  • databaseteknologier (f.eks. XQuery og SQL)
  • udvekslings- og dataformater (f.eks. XML, JSON, MARC21, MARCXML, MusicXML, MEI, MNX, PDF/X m.v.)
  • Har kendskab til / erfaring med software til læsning af digitale noder (f.eks. Sibelius, Finale, Dorico m.fl.) samt de relevante, åbne formater og teknologier (f. eks. MusicXML, MEI, MNX, SMuFL etc.)
  • Har gode sprogkundskaber på dansk og engelsk og kommunikative færdigheder mundtligt og skriftligt
  • Har flair for betjening af publikum på alle niveauer i det direkte møde og kan holde hovedet koldt i pressede situationer
  • Er systematisk og har lyst og interesse for at arbejde med metadata og metadatapolitikker
  • Har almen interesse for kultur og samfundsforhold
Derudover vil det være en fordel, hvis du har en bred basisviden inden for forskellige musikgenrer og gerne et netværk inden for musikverdenen.

Som person er du venlig og åben af sind, og du trives i et tværfagligt miljø. Du er god til at strukturere dit arbejde, men har samtidig en fleksibel tilgang til arbejdstilrettelæggelsen.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes efter overenskomst for Akademikere i staten (med mulighed for forhandling af et personligt tillæg afhængig af kvalifikationer og erfaring).

Den ugentlige arbejdstid er 37 timer inkl. frokost. Arbejdsstedet er Den Sorte Diamant. Der er mulighed for medlemskab af vores personaleforening samt kunstforening og adgang til kantine.

Ansøgning
Send din ansøgning og CV via linket ”Søg stillingen” senest 10.juni 2019. Vi forventer at afholde samtaler i ugerne umiddelbart efter.

Ønsker du yderligere oplysninger om jobbet, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Birgit N. Henriksen, bnh@kb.dk, tlf. 91 32 48 40, eller specialkonsulent Anne Ørbæk Jensen, aoj@kb.dk, tlf. 91 32 43 16.

Du kan læse mere om Det Kgl. Bibliotek på www.kb.dk

Alle kvalificerede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge.

Det Kgl. Bibliotek er Danmarks nationale bibliotek. 800 medarbejdere er optaget af at bevare og formidle kulturarv og sikre viden til uddannelse, forskning, oplysning og oplevelse. Et bredt publikum besøger hver dag Det Kgl. Biblioteks mange betjeningssteder, og endnu flere benytter de digitale kanaler og services. Biblioteket hører under Kulturministeriet og omsætter årligt for 650 mio. kr.

Praktisk information
Oprettet:
21-05-2019
Udløber:
10-06-2019
Kviknummer:
LJA-73449315
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområder:
Kunst, kultur og sport,
Media
Beliggenhed