Menu
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Færdselsstyrelsen i Ribe søger skarpe jurister

Færdselsstyrelsen

Syd- og Sønderjylland
Oprettet:
11-04-2019
Udløber:
09-05-2019

Trives du i krydsfeltet mellem jura og politik og kan du lide en afvekslende hverdag med fokus på solid juridisk sagsbehandling og proaktiv udvikling?

Hvis ja, så er du måske en af vores nye kollegaer.

Vi søger både erfarne og nyuddannede jurister, der skal indgå i det juridiske arbejde i Færdselsstyrelsen. Skal du først aflevere speciale til sommer, ser vi også gerne din ansøgning. Som jurist i Færdselsstyrelsen får du en afvekslende hverdag med forskelligartede opgaver, samtidig med at du vil få et indblik i administrationen og sikringen af en vigtig del af Danmarks infrastruktur.

I Færdselsstyrelsen arbejder vi med regulering af og fører tilsyn på færdsels- og bilområdet. Vi administrerer færdselslovens regler, træffer afgørelser i konkrete sager, udsteder vejledninger og bekendtgørelser, ligesom vi behandler generelle og overordnede spørgsmål vedrørende de enkelte sagsområder. Vi har et tæt samarbejde med Transport-, Bygnings- og Boligministeriet og bliver løbende inspireret af de mange interessenter på færdsels- og bilområdet. Lige nu har vi ledige stillinger i team Biljura og Regeludvikling, team Tilsynsjura og team Kørekort og Vejtransport.

Færdselsstyrelsen i Ribe er i rivende udvikling og forandring og har for nylig fået tilført opgaver vedrørende afvikling af køreprøver, kørekortadministration, udstedelse af takografkort og tilladelser til særtransporter, som betyder, at styrelsen vokser med ca. 300 årsværk i 2020.

Vi lægger stor vægt på en åben dialog, sparring om opgaverne og en uformel omgangstone i Færdselsstyrelsen. Linette er jurist i team Biljura og Regeludvikling og fortæller: ”Det er motiverende at arbejde i en styrelse, hvor man kan være med til at skabe de juridiske rammer på et område, som har stor betydning for mange borgere og virksomheder. Derudover er der mange spændende udfordringer, der indebærer, at man, i samarbejde med andre fagligheder, kan skabe løsninger, hvor politik, jura og teknik går op i en højere enhed”.

Jurist i team Biljura og Regeludvikling
Som jurist i Biljura og Regeludvikling får du en spændende hverdag, som er centreret om udviklingen af vores regelportefølje. Du vil bidrage til regelarbejde inden for styrelsens fagområder, som spænder lige fra kørekortsregler, over regler på synsområdet til de tekniske regler for biler og andre køretøjer. Du vil få ansvaret for at udarbejde bekendtgørelser og bidrage til lovforslag på vores områder, og du vil også få indgående kendskab til EU-regulering og samspillet med de danske regler på området. Du kommer til at arbejde tæt sammen med andre faggrupper, vores departement, andre myndigheder og interessenter, som helt sikkert vil udvide din juridiske horisont.

Vi forestiller os, at du…

 • Er uddannet cand.jur. og har erfaring eller interesse for regelarbejde
 • Er stærk i juridisk metode og har et godt kendskab til forvaltningsret, offentlig ret og EU-ret
 • Har politisk tæft og lyst til at arbejde i en politisk styret organisation
 • Kan arbejde selvstændigt, er fagligt nysgerrig og let tilegner dig ny viden
 • Kan sætte dig ind i tekniske regler og formidle dem til andre
 • Befinder dig godt med deadlines og uforudsete opgaver
 • Har et godt humør og trives i et uformelt arbejdsmiljø

Jurist i team Tilsynsjura
Med et job i Tilsynsjura får du direkte indflydelse på en af Færdselsstyrelsens kerneopgaver – tilsyn. Vores inspektører udfører tilsyn med synsvirksomhederne og team Tilsynsjura understøtter dette arbejde. I teamet løser vi også opgaver med at gennemføre tilsyn med de nationale transportvirksomheders overholdelse af køre- og hviletidsreglerne. Du vil komme til at foretage juridisk sagsbehandling på synsområdet, herunder besvare henvendelser fra borgere, synsvirksomheder, brancheaktører og myndigheder. På sigt vil du understøtte arbejdet med regeludvikling indenfor synsområdet og sagsbehandling på vores andre områder, herunder opgaver inden for parkering og tilladelser til udrykning. Der vil også være mulighed for at deltage i styrelsens internationale arbejde og repræsentere Færdselsstyrelsen til møder i både EU samt i andre europæiske og nordiske fora.

Jurist i team Kørekort og Vejtransport
I Kørekort og Vejtransport kommer du til at arbejde med områder, der er helt essentielle for borgere og erhvervet i dagligdagen. Jurister og inspektører i teamet arbejder bl.a. med administrationen vedrørende kørekort, køreuddannelse og kørelæreruddannelse, herunder behandling af klagesager samt håndtering af telefoniske og skriftlige henvendelser fra borgere og myndigheder. Teamet varetager også sagsbehandlinger af ansøgninger om tilladelser efter taxiloven, bus- og godskørselsloven samt den nye varebilsordning. Tilladelserne er en forudsætning for, at vognmænd kan få adgang til markedet. Derudover er der samarbejde med andre myndigheder, fx Skatteforvaltningen og Politiet, regelarbejde og departementsbetjening. Teamet består primært af yngre jurister.

Til stillingerne i team Tilsynsjura og team Kørekort og Vejtransport forestiller vi os, at du…

 • Er uddannet cand.jur./cand.merc.(jur.), har et par års erfaring eller ved at færdiggøre dit speciale
 • Er motiveret af en god og effektiv sagsbehandling og har en stærk forvaltningsretlig profil
 • Er god til at formulere dig både skriftligt og mundtligt
 • Forstår at gøre jura forståeligt og anvendeligt for andre end jurister
 • Kan arbejde struktureret, selvstændigt og med sans for detaljen
 • Er venlig med et glimt i øjet og brænder for god service og korrekt sagsbehandling
 • Er grundig, ansvarsfuld og selvstændig og har gode samarbejdsevner

Løn og ansættelsesforhold
Stillingerne er fuldtidsfastansættelser på 37 timer. Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet med mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer. Hvis du afslutter din kandidatuddannelse til sommer, kan vi tilbyde ansættelse som bachelor, imens du færdiggør dit studie.

Stillingerne er til besættelse hurtigst muligt.

Færdselsstyrelsen, hvem er vi?
Færdselsstyrelsen i Ribe er en del af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, der hører under Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Styrelsen har ansvaret for færdsel, syn, køre- og hviletid og bilteknik, hvor kerneområderne er tilsyn og regulering.

Færdselsstyrelsen er beliggende i Ribe med base i Amtsgården, hvor vi har moderne og åbne kontorlokaler. Du vil blive en del af en ung styrelse, hvor du får mulighed for at præge din arbejdsdag og –opgaver. Derudover vil du blive en del af en arbejdsplads med sociale og faglige arrangementer på tværs af områder. Vi er mange forskellige faggrupper og udgør derfor en bred vifte af specialister og generalister.

Vi tilbyder et spændende og udfordrende job, hvor du kan være med til at skabe din egen karriere, og med engagerede kolleger og en arbejdsdag, der rummer plads til fritid og familieliv. Udover et varieret og udfordrende job, som kræver høj faglig kvalitet, lægger vi vægt på løbende kompetenceudvikling samt udvikling gennem ansvar og indflydelse på egne opgaver

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende danske samfund. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingerne

Du kan læse mere om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen på www.tbst.dk

Yderligere information
Du kan få mere at vide om stillingerne hos kontorchef Kirsten Søndergaard Munck (team Tilsynsjura) på telefon 41871812, kontorchef Kasper Graversen (team Kørekort og Vejtransport) på telefon 41871750, eller chefkonsulent Kristina Mortensen (team Biljura og Regeludvikling) på 41871823.


Ansøgning
Send din ansøgning via Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen elektroniske ansøgningsportal på www.tbst.dk '

Skriv venligst, hvilket team, du har præference for at arbejde i.

Vi afholder løbende samtaler, så send din ansøgning allerede i dag. Der vil blive anvendt test i forbindelse med rekrutteringen.

Vi skal modtage din ansøgning senest den 9. maj 2019.

Praktisk information
Oprettet:
11-04-2019
Udløber:
09-05-2019
Kviknummer:
LJA-72463721
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområder:
Jura og retsvæsen
Beliggenhed