Menu
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Dygtig jurist til Energistyrelsens statsstøtteteam

Energistyrelsen

Storkøbenhavn
Oprettet:
04-02-2019
Udløber:
18-02-2019

Har du stærke juridiske kompetencer? Har du lyst til at arbejde med komplekse juridiske problemstillinger på et område med stor politisk bevågenhed? Og kan du bevare overblikket og have fokus på detaljen på samme tid? Så er du måske den nye kollega, vi leder efter.

Alle Folketingets partier indgik den 29. juni en historisk bred energiaftale, som indebærer en massiv grøn satsning frem mod 2030. Energiaftalen indeholder en række nye støtteordninger til vedvarende energi, som statsstøtteteamets 5 jurister hjælper med at implementere.

Statsstøtteteamet er en del af Jura, som yder juridisk rådgivning til Energistyrelsens faglige enheder og direktionen samt varetager tværgående juridiske opgaver. Vi er i alt 12 jurister og 3 studenter, som yder rådgivning og sparring vedrørende offentligretlige, forvaltningsretlige og EU-retlige spørgsmål. Vi arbejder for videndeling og højnelse af de juridiske kvalifikationer i styrelsen og har en central rolle i implementeringen af EU’s statsstøtteregler på energiområdet.

Om jobbet
Du bliver en del af en juridisk enhed med høje ambitioner på det juridiske område, en stor og krævende opgaveportefølje, et stærkt fællesskab og en unik erfaringsbase i forhold til energi- og miljølovgivningen og generelle juridiske discipliner (forvaltningsret, EU-ret, lovteknik m.v.). Vi tilbyder desuden et godt arbejdsmiljø og gode muligheder for kompetenceudvikling og efteruddannelse.

Du vil bl.a. komme til at arbejde med

 • Rådgivning og sparring med styrelsens faglige enheder om statsstøtteretlige spørgsmål
 • Udarbejdelse og kvalitetssikring af juridiske produkter og notater til Europa-Kommissionen
 • Anmeldelse af nye støtteordninger og dialog med EU-Kommissionen herom
 • Videreudvikling og styring af styrelsens system til håndtering af statsstøttesager
 • Mundtlig og skriftlig formidling af statsstøttereglerne og styrelsens interne processer og retningslinjer

Om dig
Vi forventer,
 • at du er uddannet cand.jur eller cand.merc.jur.
 • at du har et godt kendskab til forvaltningsret, offentligret og EU-ret
 • at du har interesse for og gerne kendskab til EU’s regler om statsstøtte
 • at du hurtigt kan danne dig et overblik over og gennemskue komplekse juridiske problemstillinger og processer uden at miste blikket for detaljen
 • at du kan arbejde selvstændigt, er fagligt nysgerrig og let tilegner dig ny viden
 • at du er løsnings- og resultatorienteret
 • at du har gode samarbejdsevner og en servicemindet tilgang
 • at du har politisk tæft og lyst til at arbejde i en politisk styret organisation
 • at du har særdeles gode skriftlige og mundtlige formidlingsevner og gode engelsk kundskaber

Om os
Energistyrelsen har ansvaret for hele energisektorens værdikæde fra energiproduktion, herunder efterforskning og indvinding, energiforsyning til energiforbrug, energieffektivisering og besparelser samt energiøkonomi og teknologiovervågning. Vi har også ansvaret for at understøtte den økonomiske effektivisering af forsyningssektoren, som foruden energi omfatter vand, affald og telekommunikation, herunder brugerforhold, forsyningspligt og statistik på teleområdet samt regulering af vandforsyning og håndtering af affald.

Energistyrelsen varetager Danmarks interesser på energi- og forsyningsområdet i EU og søger gennem målrettet samarbejde med enkeltlande og internationale institutioner at udbrede de danske erfaringer med energiomstillingen til gavn for danske eksportvirksomheder.

Jura er en del af Center for Organisation, der har ansvaret for styrelsens stabsfunktioner med opgaver indenfor økonomi, styring, HR, rejser, IT, jura, EU-koordination, kommunikation, presse, service og direktions- og ledelsesbetjening. Centeret understøtter arbejdet med at indfri styrelsens strategiske mål.

Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og er en styrelse under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Der er cirka 500 årsværk beskæftiget i Energistyrelsen.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten som fuldmægtig med rådighedsforpligtigelse eller konsulent afhængig af erfaring og kvalifikationer.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Birgitta Bundgaard på tlf. 22 85 98 95. Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgning
Du søger via http://www.ens.dk/job. Vi skal have din ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag senest mandag den 18. februar 2019. Samtaler forventes afholdt i uge 8.

Du skal være indstillet på at gennemgå en test i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

Praktisk information
Oprettet:
04-02-2019
Udløber:
18-02-2019
Kviknummer:
LJA-70404042
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområder:
Jura og retsvæsen
Beliggenhed