Menu
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

ANALYTISK STÆRK JURIST SØGES

Institut for Menneskerettigheder

Storkøbenhavn
Oprettet:
26-03-2019
Udløber:
24-04-2019

Institut for Menneskerettigheder har til opgave at overvåge og rapportere om menneskerettighedssituationen i Danmark og Grønland og yder uafhængig rådgivning til blandt andet Folketinget, regeringen, embedsværk, FN, EU og Europarådet.

Som vores nye jurist vil du blive en del af instituttets monitoreringsafdeling. Vi vægter samarbejde, faglig sparring og socialt engagement højt.

OM JOBBET
Du skal udarbejde høringssvar, analyser og rapporter inden for menneskeretten – både selvstændigt og i samarbejde med kolleger. Vi tilsigter en løbende specialisering og udvikling af særlige juridiske kompetencer, hvor du vil have særligt fokus på retssikkerhed og strafferet. Du skal samtidig være indstillet på at løse opgaver inden for en række andre menneskeretlige områder i samarbejde med resten af afdelingen.

En central del af jobbet består i at følge den politiske udvikling og samspillet mellem politik og jura. Du vil have kontakt til pressen og vil alt efter erfaring og evner også skulle udtale dig til medierne, ligesom du vil skulle holde oplæg og undervise på dansk og engelsk om menneskeretlige emner.

Monitoreringsafdelingen er en central enhed på instituttet, og du vil komme til at samarbejde med afdelinger fra hele huset. Du skal derfor kunne lide at samarbejde på tværs af fagligheder og afdelinger, og du skal kunne lide at styre en proces fra idé til gennemførelse. Du formulerer dig klart og tydeligt på dansk og engelsk om juridiske og menneskeretlige emner.

OM DIG
Som jurist har du en særlig viden om og interesse for retspolitik. Vi forestiller os, du har mere end 5 års erfaring – gerne fra anklagemyndighed, advokatvirksomhed, civilsamfundsorganisation, politisk organisation eller offentlig instans.

Vi lægger vægt på, at du arbejder selvstændigt og struktureret, at du har gennemslagskraft og lyst til at arbejde med et område med stor politisk og offentlig bevågenhed. Du skal have en analytisk tilgang til opgaverne, og du skal finde det spændende at arbejde med menneskerettigheder og lovgivningsproces.

Vi lægger vægt på, at du:

  • Er cand.jur. med en håndfuld års erfaring
  • Har blik for den politiske virkelighed
  • Kan lide at arbejde selvstændigt og løsningsorienteret
  • Har stærke analytiske evner
  • Kan samarbejde på alle niveauer og på tværs af faggrupper
  • Har gode formuleringsevner på dansk og engelsk
  • Kan lide at holde oplæg og undervise
  • Har kendskab til straffeproces og strafferetlige og retssikkerhedsmæssige problemstillinger

LØN- OG ANSÆTTELSESVILKÅR
Du vil blive ansat som fuldmægtig eller specialkonsulent, afhængigt af dine kvalifikationer og erfaring. Løn- og ansættelsesvilkår er som aftalt i de gældende overenskomster mellem Finansministeriet og de relevante forhandlingsberettigede organisationer. Du kan evt. forhandle tillæg i overensstemmelse med de stillede krav og dine kvalifikationer.
Arbejdspladsen ligger på Christianshavn i København.
Arbejdstiden er gennemsnitligt 37 timer/uge.

ANSØGNINGSFRIST OG TILTRÆDELSE
Ansøgningsfristen er onsdag den 24. april 2019.
Tiltrædelse den 1. august eller snarest muligt.

Ansøgning med CV og eksamensbevis, inkl. karakterudskrifter fra både bachelor- og kandidatuddannelse sendes via linket på denne side. Ansøgninger uden de nævnte bilag vil ikke blive taget i betragtning. Relevante anbefalinger kan desuden vedlægges.

KONTAKT
Har du spørgsmål til stillingen, så kontakt monitoreringschef Christoffer Badse på tlf. 9132 5626 eller chefkonsulent Lise Garkier Hendriksen på tlf. 9132 5775.

Praktisk information
Oprettet:
26-03-2019
Udløber:
24-04-2019
Kviknummer:
LJA-71922232
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområder:
Jura og retsvæsen
Beliggenhed