Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Miljøfaglig AC-medarbejder til Miljøstyrelsens enhed for Pesticider & Biocider i Center for sikker Kemi (2-årig stilling)

Miljøstyrelsen

Fyn
04-06-2019
Expires
19-06-2019

Brænder du for miljøfaglig risikovurdering af kemiske stoffer? Har du samtidig flair for struktur, og forvaltning og trives med skarpe deadlines? Så har vi måske jobbet til dig

Miljøstyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet og den danske myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til beskyttelse og benyttelse.

Miljøstyrelsen er landsdækkende, og den har ca. 900 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 440 arbejdspladser flytter nu til Odense. Vi skal opbygge en helt ny organisation, der bygger på et stærkt fundament fra den nuværende styrelse, og hvor nye medarbejdere blander sig med erfarne medarbejdere. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads, der er en af statens bedste. Og det er ambitionen at gøre det samtidig med, at vi har øjne, ører og hænder på natur og miljø i Danmark.

Om os
Pesticider og Biocider (P&B) arbejder for at beskytte miljø og sundhed gennem regulering af pesticid-, biocid- og genteknologiområdet. Enheden består af ca. 70 medarbejdere. Vi er organiseret med et chefteam på 2 kontorchefer og 3 funktionsledere. Vores opgaver spænder bredt fra godkendelse af pesticider, biocider, genmodificerede organismer, til regulering af anvendelsen af pesticider og biocider og over deltagelse i EU-arbejde. Du kommer til at høre hjemme i biocidgruppen på ca. 20 medarbejdere.

Jobbet
Miljøstyrelsens enhed Pesticider og Biocider søger en økotoksikolog til miljøfaglig vurdering af biocider. Dine opgaver bliver vurdering af ansøgte biocidprodukters miljømæssige effekter og skæbne, herunder fare- og sikkerhedsklassificering, kommentering af andre landes produkter og aktivstoffer og kommunikation med ansøgere og myndigheder i EU. På sigt vil du få mulighed for miljøfaglig vurdering af aktivstoffer og deltagelse i EU ekspertgrupper.

Din profil
Vi forestiller os, at du:

  • Er uddannet miljøkemiker, ingeniør eller biolog eller lignende
  • Har erfaring med EU- og regulatorisk arbejde. Vi skal i de kommende år være med til at udvikle nye EU-vejledninger, og vi deltager aktivt i arbejdet med vurdering af både produktansøgninger og med de aktivstoffer, der indgår i produkterne.
  • Du har måske kendskab til eksponeringsscenarier, OECD test guidelines og EU's guidance dokumenter på området. Vores vurdering er baseret på undersøgelser efter internationale retningslinjer.
  • Du er effektiv, god til at skære opgaverne til, og har et godt humør. Mange af vores opgaver har skarpe deadlines, men der skal være plads til, at vi har det rart sammen.
  • Du kan lide at samarbejde med kolleger med forskellig faglig baggrund. Godkendelsesopgaverne løses sammen med sundheds- og miljøfaglige kolleger, jurister og administrative medarbejdere.
  • Du skriver godt på både dansk og engelsk og har også gerne administrativ erfaring. Vores afgørelser skal være klare og letforståelige – også selvom emnet er kompliceret.

Vi tilbyder
En stilling i et team med dygtige kolleger og med samarbejdsrelationer til andre enheder i Miljøstyrelsen. Vi løser vores opgaver effektivt og til tiden. Vi har en flad struktur med kort vej mellem chef og medarbejdere. Stemningen er uhøjtidelig med en omgangstone der er direkte og præget af både humor og respekt. Arbejdsmiljøet er godt.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen er tidsbegrænset (2 år). Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Ansættelsesområdet er Miljø- og Fødevareministeriet med tilhørende institutioner.

Tjenestestedet vil være Tolderlundsvej 5 i Odense.

Yderligere oplysninger
Du er velkommen til at kontakte kontorchef Charlotta Wallensten, på tlf. 22 67 83 04 skulle du have uddybende spørgsmål.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV, uddannelsesbevis m.m. senest den 19. juni 2019. Samtaler bliver holdt den 25. juni.
Du kan forud for en evt. samtale blive bedt om at udfylde test og/eller forberede en case.Miljø- og Fødevareministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

Miljøstyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet. Vi er statslig myndighed for natur, vand og miljø og arbejder for at sikre en bæredygtig balance mellem beskyttelse af natur og miljø, benyttelsen af naturressourcer og gode rammer for borgere og virksomheder. Vejen til en rig natur, et sundt miljø, og gode, grønne rammer for borgere og virksomheder går via åbenhed og dialog, for vi tror på, at de bedste miljøløsninger findes, hvis vi samarbejder med alle interessenter. Dialog med kommuner, borgere, erhvervsliv og andre myndigheder er centralt i vores arbejde. Miljøstyrelsen har ca. 900 medarbejdere fordelt på hovedkontoret og 10 enheder over hele landet.

 

Beliggenhed