Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Laborant til Luminescensdatering

DTU-RISØ

Midtsjælland
06-05-2019
Expires
19-05-2019


DTU Nutech, Afdelingen for Strålingsfysik, søger en laborant til afdelingens luminescenslaboratorium. Laboratoriet udfører datering af geologiske og arkæologiske prøver ved brug af luminescens fra naturlige mineraler (kvarts og feldspat).

Afdelingen for Strålingsfysik udfører forskning, innovation og forskningsbaseret rådgivning i luminescensfysik, dosimetri og neutronik, med anvendelser inden for bl.a. geologisk og arkæologisk datering, stråleterapi, strålesterilisering, innovative reaktorer og nukleart beredskab.

Afdelingen består af ca. 35 personer inklusive forskere, teknisk/administrativt personale samt ph.d. studerende. Miljøet er internationalt med mange danske og udenlandske gæsteforskere og gæstestuderende.

Arbejdsopgaver

Luminescenslaboratoriet modtager årligt ca. 500 geologiske og arkæologiske prøver i form af sedimenter, sten og brændt ler. Laboranten vil være ansvarlig for modtagelse og registrering af disse prøver samt prøveforberedelse, som bl.a. består af sigtning, kemisk forbehandling og separation af mineraler, prøveforberedelse til radionuklidanalyse, knusning og støbning samt bestemmelse af vandindhold, mættet vandindhold og asketab.

Laboranten vil komme til at arbejde med vores luminescensapparatur, dvs. isætning af prøver, udførelse af målesekvenser og dataanalyse. Hun/han vil desuden analysere prøver på vores gammaspektrometre og beregne radionuklid-koncentrationer. Andre opgaver i den daglige laboratoriedrift omfatter dataindsamling, kalibrering, aldersbestemmelse og kvalitetskontrol.

Laboranten vil desuden hjælpe til med at oplære, undervise og rådgive studerende og andre besøgende i laboratoriet, bl.a. i forbindelse med vores årlige internationale dateringskursus.

Kvalifikationer


Vi forventer at laboranten er uddannet som laborant eller har en bachelor i fysik, kemi, geologi eller arkæologi. Det er vigtigt for os, at laboranten kan starte arbejdet snarest muligt. Det vil derfor være en stor fordel, hvis ansøgeren har den nødvendige erfaring i luminescensdatering.

Det er vigtigt at ansøgeren kan arbejde struktureret, har ordenssans og sans for kvalitetskontrol og kan arbejde både selvstændigt og i et team.

Da miljøet er internationalt, er det vigtigt, at ansøgeren skriver og taler godt engelsk.

Laboranten vil komme til at arbejde med stærke syrer (HCl og HF) og blive registreret som strålingsarbejder. Meget af arbejdet foregår i mørkekammerbelysning, dvs. gult/rødt lys, og det er derfor vigtigt, at ansøgeren føler sig godt tilpas i dette arbejdsmiljø.

Hvad tilbyder vi dig


Vi tilbyder et spændende og udfordrende job i en international atmosfære med fokus på forskning, uddannelse, innovation og videnskabelig rådgivning. Vi har stor fleksibilitet i jobbet.

Løn- og ansættelsesvilkår


Ansættelse i henhold til OAO-S-fællesoverenskomsten, organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK/Stat) eller anden relevant overenskomst.

Arbejdssted er DTU Risø Campus i Roskilde.

Ansøgning


Vi skal modtage din online ansøgning senest den 19. maj 2019. Åbn linket "Ansøg online", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte Sektionsleder Mayank Jain (4677 4909) eller Seniorforsker Jan-Pieter Buylaert (4677 4926). Du kan læse mere om DTU og Center for Nukleare Teknologier på www.nutech.dtu.dk.

Alle interesserede uanset alder, køn race, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge.

DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. 11.200 studerende uddanner sig her til fremtiden, og 6.000 medarbejdere har hver dag fokus på uddannelse, forskning, innovation og forskningsbaseret rådgivning, som bidrager til øget vækst og velfærd. DTU stiller krav og giver muligheder uanset hvor i organisationen, man arbejder. Vi står for høj faglighed, kollegial respekt og ansvarlig handlefrihed.

Beliggenhed