Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Sektionsleder til Strategisk formidling

Sundhedsdatastyrelsen

Storkøbenhavn
15-03-2019
Expires
31-03-2019

Vi søger en leder til en ny sektion, som skal bidrage til, at de mange nationale sundhedsdata i endnu højere grad skaber værdi i sundhedsvæsenet, i forskningsverdenen, i den brede offentlighed mv. Så har du indsigt i sundhedsområdet, er du god til at skabe relationer blandt de mange aktører på området og har du lyst til ledelse, så er du måske den profil vi søger til stillingen som leder for sektionen Strategisk formidling.

Ny organisering i Sundhedsdatastyrelsen
Sundhedsdatastyrelsen ændrer med virkning fra juni 2019 organisationen for de dele af styrelsen, som primært har ansvar for indhentning, bearbejdning og formidling af sundhedsdata til sekundær anvendelse. Den nye organisering er designet med henblik på at matche de opgaver og ansvarsområder, der knytter sig til datas vej gennem styrelsen efter ibrugtagning af Sunddataplatformen – Sundhedsdatastyrelsens nye datawarehouse - som vi aktuelt er ved at sætte i drift.

Som led i den nye organisering skal der ansættes nye sektionsledere i tre af Sundhedsdatastyrelsens nye afdelinger:

 • Klassifikationer og Inddata
 • Analyser, Statistik og Økonomi
 • Formidling
Dette opslag er rettet mod en leder til en ny sektion i afdelingen Formidling.

Om afdelingen
Afdelingen Formidling har ansvaret for sidste del af værdikæden i datas vej gennem Sundhedsdatastyrelsen. Afdelingen skalsikre, at de indsamlede og behandlede nationale sundhedsdata stilles til rådighed på det relevante niveau for alle interessenter (regioner, sygehuse, kommuner, forskere, den brede offentlighed m.fl.) og derved giver grundlag for værdiskabelse. Dette gør vi bl.a. via formidlingsløsninger som eSundhed.dk og Forskermaskinen.

Afdelingen har en central rolle ift. at sikre, at vi såvel internt som eksternt hele tiden kan give et overblik over, data på de forskellige områder og hvad der er på vej af nye områder. Ansvaret for denne opgave vil blive placeret i sektionen for Strategisk formidling som bl.a. også bliver indgangen til ønsker og bestillinger på nye initiativer fra interne og eksterne interessenter. En vigtig opgave for sektionen vil være at løbende være på forkant i forhold til at afdække og forudse nye behov.

Udover Strategisk formidling kommer afdelingen til at bestå af sektionerne Forskerservice og Dataudstilling. I alt bliver vi ca. 30 medarbejdere i afdelingen, hvor størstedelen har en akademisk baggrund.

Dit arbejde
Vi søger en ambitiøs og initiativrig sektionsleder, som har indsigt i sundhedsområdet – herunder et godt kendskab til aktørerne på området. Det er derudover vigtigt, at du har en god dataforståelse. Sektionen består til en start af 3-4 dygtige medarbejdere. Du vil udover at have det faglige og personalemæssige ansvar også skulle indgå i den daglige løsning af teamets opgaver.

Da der er tale om en helt ny funktion i styrelsen, som både overtager aktuelle opgaver og medarbejdere fra andre dele af styrelsen, men som også vil skulle opdyrke helt nyt land, vil fokus til en start være at få etableret en stærk identitet i sektionen. Her vil nogle af de primære arbejdsopgaver være at:
 • Etablere et overblik over styrelsens produkter på dataområdet og hvad der aktuelt er i pipelinen
 • Koordinere ønsker til og bestillinger på nye initiativer indenfor anvendelsen af sundhedsdata til sekundære formål
 • Afdække endnu ikke identificerede behov for data, herunder nye formidlingsmåder
 • Koordinere internationale dataleverancer og deltagelse i internationale fora på dataområdet
Din uddannelse og erfaring
Du har en relevant akademisk uddannelse, formentlig indenfor det samfundsfaglige eller sundhedsfaglige område. Det vil være en stor fordel, hvis du har en solid viden om sundhedsområdet og meget gerne en viden, der er erhvervet via arbejde i en politisk ledet organisation. Det vil være en styrke, hvis du allerede har et netværk blandt de centrale aktører på sundhedsområdet.

Det er ikke et krav, at du har ledelseserfaring, men du skal naturligvis have lyst til ledelse.

Dine personlige kvalifikationer
Vi forventer, at du:
 • Har politisk og strategisk forståelse
 • Er god til at samarbejde/netværke - både internt i organisationen og eksternt
 • Kan inspirere og motivere dine medarbejdere både i forhold den daglige drift og til udviklingsopgaver
 • Har gode kommunikations- og præsentationsevner
 • Er systematisk og struktureret, men også at du kan tænke ud af boksen
Vi tilbyder
Du bliver en del af et stærkt miljø omkring håndtering og formidling af sundhedsdata med en masse dygtige og dedikerede kolleger. Du kommer til at indgå i ledelsesteamet i afdelingen bestående af de tre sektionsledere og afdelingschefen. Derudover vil du indgå i styrelsens samlede lederforum, som består af direktion, afdelingschefer og sektionsledere.

Om ansættelsen
Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.

Kontakt os gerne
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til afdelingschef Jan Poulsen, tlf. 3268 5150.

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 14 og 15.

Beliggenhed