Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Dygtig biolog til vores klækkerier, formidlingscenter og forskningsprojekter

Danmarks Tekniske Universitet

Storkøbenhavn
12-03-2019
Expires
27-03-2019

Vi søger en dygtig biolog til vores klækkerier, formidlingscenter og forskningsprojekter på Dansk Skaldyrcenter under DTU Aqua.

Dansk Skaldyrcenter/DTU Aqua søger en biolog, som kan indgå i en række af vores aktiviteter primært på land i vores klækkerier og forsøgsopstillinger samt som en central del af vores formidlingsteam, der driver vores Oplevelses- og Formidlingscenter.

De primære ansvarsområder:

 • Organisere og deltage i pasningen af mikroalgedyrkning
 • Tilrettelægge og gennemføre klækning af flad europæisk østers
 • Planlægge, udføre og evaluere forsøg med klækning af andre arter som søpunge, hummer mm.
 • Deltage i planlægning, udførelse og oparbejdning af resultater af forsøg med skaldyr, søstjerner mm i laboratoriet, fx vækstforsøg, respiration mm.
 • Være drivende i Dansk Skaldyrcenters formidlingsaktiviteter ved at lede det team, der står for ture, rundvisninger, safarier mm.

Kandidat i biologi med godt overblik

Vi søger en person med kandidateksamen i biologi og med erfaring inden for de primære arbejdsområder: a) Klækning af larver af flad østers, søpunge og hummer; b) formidling af Dansk Skaldyrcenters forsknings- og udviklingsarbejde til den brede offentlighed og undervisningssektoren; og c) gennemførelse af økofysiologiske forsøg med skaldyr og søstjerner. Dertil kommer alment kendskab til skaldyr, andre relevante organismer som søstjerner, søpunge og tang og/eller Limfjorden.

Som biolog på Dansk Skaldyrcenter er du placeret mellem forskerne på den ene side og fiskeriteknikerne på den anden side. I dette felt skal du både kunne bevare det overordnede overblik over hele projektforløb og kunne indgå i planlægningen med forskerne. Du skal kunne arbejde selvstændigt og tage egne beslutninger om gennemførelse af forsøg

Jobbet kræver en person med flere personlige kompetencer:
 • Du får en hel del opgaver i forbindelse med vores formidlingsaktiviteter, så vi forventer, at du er tryg ved at omgås besøgende såvel børn/unge som voksne. Naturvejlederuddannelse eller påbegyndt naturvejleder uddannelse vil være en fordel.
 • Du er fleksibel, i stand til hurtigt at sætte dig ind i nye emner, arbejder selvstændigt og struktureret og er interesseret i at bidrage til løsning af de mange forskelligartede opgaver på Dansk Skaldyrcenter.
 • Du skal have erfaring med dyrkning af mikroalger og arbejde i klækkerier.
 • Som person kan du leve i et hektisk miljø med mange bolde i luften og hyppigt skiftende udfordringer.
 • Du skal være villig til at arbejde lange arbejdsdage ved feltarbejde og uden for normal arbejdstid i klækkerierne og i formidlingscentret.
 • Blå bog og STCW søsikkerhedskursus er en forudsætning.

Din arbejdsplads

Vi tilbyder dig en spændende stilling på en dynamisk arbejdsplads i vækst. Dansk Skaldyrcenter har et tæt samarbejde med slutbrugerne og vores projekter har en meget anvendelsesorienteret tilgang. Derfor bliver vores resultater ofte brugt direkte. Det forpligter alle i organisationen, men giver også spændende udfordringer i det daglige. En særlig dimension er vores formidling, der ikke kun er til slutbrugere, men også henvender sig til den interesserede offentlighed. Det betyder, at vi har en åben og dialogbaseret tilgang til omverdenen.

Som biolog får du det overordnede ansvar for gennemførelse af opgaver og indgår i en forpligtende og udviklende dialog med vores forskere om planlægning og gennemførelse af projekter og forsøg.

Løn og ansættelsesvilkår

Løn og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og akademikere i staten.

Ansættelsen starter senest 1. august 2019. Arbejdssted er Dansk Skaldyrcenter i Nykøbing Mors.

Ansøgning og kontakt

Vi skal modtage din online ansøgning senest den 27. marts 2019. Åbn linket "Ansøg online", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte Professor Jens Kjerulf Petersen på e-mail: jekjp@aqua.dut.dk

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

Dansk Skaldyrcenter er en sektion under DTU Aqua med fokus på bæredygtig udnyttelse af kystzonens akvatiske ressourcer og med særlig fokus på skaldyr og tang. Dansk Skaldyrcenter arbejder med alle aspekter af ressourceudnyttelsen i kystzonen herunder såvel fiskeri som opdræt og den generelle økologi i kystzonen. Dansk Skaldyrcenter har pt. ca. 18 medarbejdere og hører hjemme i Nykøbing Mors.

DTU Aqua gennemfører forskning, rådgivning og uddannelse inden for bæredygtig udnyttelse af levende ressourcer i hav og ferskvand, akvatiske organismers biologi og økosystemers udvikling samt integrationen i økosystembaseret forvaltning. Instituttet dækker et bredt felt af naturvidenskabelige og tekniske kompetencer og har et omfattende samarbejde med andre danske og udenlandske forskningsinstitutioner. DTU Aqua har ca. 280 ansatte, hvoraf omkring en trediedel er videnskabelige medarbejdere. Instituttet har arbejdspladser i Lyngby, Nykøbing Mors, Hirtshals og Silkeborg samt på havforskningsskibet Dana. Læs mere på www.aqua.dtu.dk http://www.aqua.dtu.dk/

DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. 11.200 studerende uddanner sig her til fremtiden, og 6.000 medarbejdere har hver dag fokus på uddannelse, forskning, innovation og forskningsbaseret rådgivning, som bidrager til øget vækst og velfærd. DTU stiller krav og giver muligheder uanset hvor i organisationen, man arbejder. Vi står for høj faglighed, kollegial respekt og ansvarlig handlefrihed.

Beliggenhed