Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Specialkonsulent, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet

Aarhus Universitet

Midtsjælland
11-03-2019
Expires
10-04-2019

Institut for Bioscience, Aarhus Universitet, Roskilde, søger en biolog med speciale i vildtforvaltning og erfaring med forvaltning af havpattedyr og forskningsbaseret myndighedsbetjening.

Arbejdsområdet
Du skal arbejde med rådgivning og deltage i forskning vedrørende effekter af menneskeskabte forstyrrelser på havpattedyr, herunder effekter af miljøfremmede stoffer og støj på havpattedyrs sundhedstilstand. Dine opgaver vil primært blive relateret til effekter af støj fra offshore byggerier, seismik, skibe og fra aktiviteter på land, og du vil få opgaver i forbindelse med miljøvurdering, rådgivning af ministerier, indsamling og analyse af lydoptagelser samt deltagelse i feltarbejde. Du vil indgå i en gruppe af medarbejdere ved Institut for Bioscience/DCE som forsker i havpattedyrs biologi og udfører forskningsbaseret rådgivning for bl.a. Miljø- og Fødevareministeriet, de grønlandske myndigheder samt en række forskellige energiselskaber.

Kvalifikationer
Vi søger en biolog (cand. scient eller lignende) med ph.d. eller erfaring på tilsvarende niveau. Stillingen ønskes besat med en person med solidt kendskab til dansk og europæisk lovgivning relateret til beskyttelse af havpattedyr samt erfaring i vurdering af effekter af menneskeskabte forstyrrelser og miljøfremmede stoffer på vildtbestande. Vi forventer, at du har et solidt kendskab til den videnskabelige litteratur indenfor dette område. Ud over at deltage i forskningsbaseret myndighedsbetjening skal du deltage i arbejdet med bestandsovervågning, herunder flytællinger af sæler og passiv akustisk monitering af marsvin, og erfaring indenfor disse områder er derfor en fordel.

Erfaring med myndighedsbetjening og vurdering af miljøeffekter vil ligeledes være en fordel, og da stillingen indebærer meget teamarbejde skal du være god til at samarbejde om løsning af komplicerede opgaver, ofte med meget korte svarfrister. Desuden er det en fordel, hvis du har erfaring med internationale forskningssamarbejder samt fundraising og styring af store forskningsprojekter.

Om os:
Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 40.000 studerende og 11.500 medarbejdere med et årligt budget på 6,4 mia. kr. Institut for Bioscience beskæftiger ca. 450 medarbejdere som fordelt på 18 sektioner leverer forskning, undervisning og rådgivning indenfor de terrestriske, limniske og marine områder rangerende fra mikrobiologi over fysiologi og økotoksikologi til biodiversitet og vildtøkologi i såvel Danmark og Arktis som resten af verden. Vores vision er at udvikle et globalt førende forskningsmiljø inden for Biologi.

Du vil blive placeret i Sektion for Havpattedyrforskning i Roskilde (http://bios.au.dk/om-instituttet/organisation/havpattedyrforskning/). Sektionens forskning og rådgivning fokuserer blandt andet på effekter af antropogene forstyrrelser og miljøfremmede stoffer på individer og populationer af havpattedyr i Danmark og Grønland.

Arbejdsstedet er Institut for Biocience, Aarhus Universitet, Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde.

Henvendelse kan ske til sektionsleder Jacob Nabe-Nielsen, tlf: +45 22481210.

Formalia
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og akademikere i staten

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Om Aarhus Universitet
Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 39.000 studerende og 8.000 medarbejdere (årsværk) med en årlig omsætning på 6,6 mia. kr. Læs mere på www.au.dk

Ansøgningsfrist:
10. april 2019

 

Beliggenhed