Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Videnskabelig assistent med særlig interesse for kvalitative metoder og psykosocialt arbejdsmiljø

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

Storkøbenhavn
06-02-2019
Expires
17-02-2019

Er du interesseret i at forske i psykosocialt arbejdsmiljø? Vil du være med til at afdække og beskrive, hvordan ledelsesteknologier som målstyring og selvledelse former medarbejderes og lederes indflydelse i arbejdet og løsning af kerneopgaven? Er du stærk i kvalitativ forskningsmetode og skriftlig formidling af forskning? Så har vi en spændende stilling til dig.

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked
I Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø forsker vi i emner, der har betydning for arbejdsmiljø og arbejdsrelateret helbred nu og i fremtiden. Som en sektorforskningsinstitution inden for Beskæftigelsesministeriet er det også vores opgave at overvåge og evaluere udviklingen i arbejdsmiljøet samt at pege på nye risici. Vi uddanner nye forskere og formidler vores forskningsresultater i anerkendte tidsskrifter. Vi formidler den forskningsbaserede viden til arbejdspladser, myndigheder, arbejdsmarkedets parter og rådgivere på arbejdsmiljøområdet. Derved bidrager vi til at forbedre arbejdsmiljøet i Danmark.

Du kan læse mere om os på www.arbejdsmiljoforskning.dk.

Vær med til at skabe ny viden om nogle af de helt centrale begreber i arbejdsmiljøforskningen
På det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) er der fem overordnede forskningsområder. Stillingen her er forankret tværgående i området ”Psykosocialt arbejdsmiljø”

Du vil bruge størstedelen af din tid på et forskningsprojekt om indflydelse og ledelsesteknologier i det moderne arbejde. Fokus i projektet er på, hvordan indflydelse opleves og forhandles i et moderne arbejdsliv, hvor ledelsesteknologier som målstyring, standardisering og selvledelse er med til at skabe medarbejderes og lederes indflydelsesmuligheder. Projektet kombinerer både kvantitative og kvalitative metoder, men du vil kun være involveret i den kvalitative del.

Du vil også blive involveret i forskningsprojekt, der handler om sammenhænge mellem psykosocialt arbejdsmiljø og helbred blandt yngre arbejdstagere, hvor vi bl.a. ser på om effekterne af psykosociale arbejdsmiljøbelastninger hober sig op over tid. Projektet er i sin afsluttende fase og du vil særligt skulle bidrage til dansksproget formidling af projektets resultater.

Derudover vil du blive introduceret bredt til forskningen på det Psykosociale område, og du må forvente, at du ligesom områdets andre medarbejdere, vil skulle bidrage til tværgående opgaver.

Bliv vores nye kollega
Vi forestiller os, at du:

  • har en kandidatuddannelse i psykologi, sociologi, antropologi, el.lign.
  • har interesse for og konkrete erfaringer med kvalitative metoder
  • har erfaringer med forskning og/eller har erfaringer med organisatoriske processer
  • er udadvendt og trives med at være opsøgende
  • er god til at analysere og formidle komplekst stof i en skriftligt letforståelig form.
Vi finder løsninger sammen
Som en del af Beskæftigelsesministeriet, er Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne små. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra siden og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er en tidsbegrænset fuldtidsstilling på 1 år. Vi vil gerne have, at du starter den 1. marts 2019 eller snarest herefter.

Du bliver ansat som videnskabelig assistent efter overenskomsten for akademikere i staten, samt i henhold til det til enhver tid gældende cirkulære om stillingsstruktur for videnskabeligt personale med forskningsopgaver ved sektorforskningsinstitutionerne med tilhørende protokollat og notat.

Spørgsmål og ansøgning
Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte forskningschef Henriette Bjørn Nielsen på mail hni@nfa.dk eller Post.doc Malene Friis Andersen på mail mfa@nfa.dk.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte HR-partner Rikke Dahl Ledertoug i Beskæftigelsesministeriets HR på mail rdl@bm.dk.
Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest søndag den 17. februar 2019.

Beliggenhed