Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Systemansvarlig til Banedanmarks nye signalløsning i Vestdanmark

Banedanmark, Amerika Plads 15

Storkøbenhavn
22-01-2019
Expires
12-02-2019

Kan du sikre kvaliteten i leverancerne fra Banedanmarks leverandører af signalløsninger?
Så kan du være den rette til vores stilling som teknisk system ansvarlig. I Banedanmark indfører vi med Signalprogrammet i disse år banebrydende teknologi med potentiale til at revolutionere styringen af togtrafikken, hvilket vil styrke rejseoplevelsen med tog. Programmet er det største og mest gennemgribende af sin art i verden, og er et af de mest avancerede IT-projekter i Danmarkshistorien.

Vi er på udkik efter en systemansvarlig, der skal være Banedanmarks tekniske ejer af de trafikale systemer, der bliver leveret i forbindelse med implementeringen af Signalprogrammet. Du bliver en central spiller i et nyt team af ildsjæle, der professionelt forvalter systemejerskabet af de tekniske systemer, der knytter sig til den nye signalløsning.

Teamet er under etablering, og du vil få en vigtig rolle i opbygningen af temaet samt etablering af samarbejdsorganisationen mellem Sigalprogrammet og vores leverandører. Dine dedikerede kollegaer har forskellige baggrunde og kompetencer, men de arbejder tæt sammen om at løfte dagligdagens udfordringer. Altid med godt humør og gå-på-mod, som er kendetegnende for vores kultur.

Modtagelse, drift og udvikling af trafikale systemer
Som systemansvarlig vil du være en central spiller når Banedanmark skal modtage, ibrugtage, drifte og videreudvikle de trafikale systemer. Det betyder i praksis, at du er ansvarlig for at kvalitetssikre de leverancer, som kommer fra leverandørerne, inden de bruges i den kommercielle togdrift. I denne forbindelse er det essentielt, at du kan forstå og handle på de funktionskrav, der er til det signal system Banedanmark har købt.

I tæt samarbejde med vores konfigurationsteam sikrer du, at vi til en hver tid ved, hvilken konfiguration af systemet der er i drift, og hvordan denne er dokumenteret. Du deltager således i review og accept af den dokumentation, der er for de enkelte jernbanestrækninger i DK, samt ved opdateringen af system software.

I Banedanmark arbejder vi med incident, problem og defect management. Som systemansvarlig bliver du involveret i processer, der omhandler prioritering af løsninger af de enkelte fejl, indenfor de trafikale systemer. Dette selvfølgelig i et tæt samarbejde med vores interne kunde Trafik, som til dagligt står for planlægningen, afviklingen og opfølgningen på togtrafikken i det meste af Danmark. Derudover bliver det dit ansvar at sikre, at den løsning leverandøren leverer, afhjælper de systematiske fejl og problemstillinger vi oplever i vores systemer.

Software baggrund, initiativrig og med gode formidlingsevner
Vi forestiller os, at du er ingeniør eller har en lignende, teknisk uddannelse kombineret med en softwaremæssig baggrund. Du kommer måske fra en transport eller produktionsvirksomhed, hvor du har været vant til at arbejde med IT systemer indenfor planlægning afvikling og opfølgning på produktion og drift. Det vil være en stor fordel, hvis du har erfaring med industriel automation og SCADA systemer.

Som person er du grundig, selvstændig og initiativrig. Du trives godt i en rolle, hvor du skal bringe din tekniske viden i spil og stille krav til kvaliteten af system samt dokumentationen heraf. Der vil være meget samarbejde på tværs af organisationen, såvel som med leverandørerne, og du evner derfor at formidle din viden til kolleger og samarbejdspartnere med andre fagligheder end din egen. Når det er nødvendigt, er du vedholdende, men altid på en ordentlig og diplomatisk måde. Dine omgivelser oplever dig som en holdspiller med et godt humør og kvalitet som en drivkraft.

Arbejdssprogene i Banedanmark er dansk og engelsk, da vores samarbejdspartner kommer fra hele Europa, og kommunikationen derfor tilpasses.
For at komme godt ind i stillingen og jernbaneverdenen sikrer vi en god og fyldestgørende oplæring, der gør, at du som medarbejder bliver klædt godt på, så du kan varetage de opgaver, der skal løses.

Løn
Er du akademiker ansættes du i forhold til AC-overenskomsten, og lønnen fastsættes på baggrund af dine erfaringer og kvalifikationer.

Ellers er ansættelsen omfattet af Fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område og Organisationsaftalen mellem Finansministeriet og HK/SAMDATA, Danmark samt protokollat for kontorfunktionærer ansat ved Banedanmark. Stillingen er placeret i løngruppe 5, Hovedstad. Hertil kommer pension. Der er mulighed for at forhandle tillæg.

Ansøgning og kontakt
Vil du vide mere om jobbet, så kontakt sektionschef Mads Søndergaard Petersen. Send os din ansøgning og CV hurtigst muligt. Vi vurderer ansøgninger og indkalder til samtaler løbende.

For at søge stillingen klikker du på linket ”Søg stilling” og følger instruktionerne.

Beliggenhed